Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά μείωση ενοικίων για το λιανεμπόριο, πριν να είναι αργά

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζητά μείωση ενοικίων για το λιανεμπόριο, πριν να είναι αργά
Ο ΕΣΑ ζητά μείωση ενοικίων για το λιανεμπόριο
Μείωση των ενοικίων για το λιανεμπόριο ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω σχετικής του ανακοίνωσης.
«Με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης Α.1214/2020 του υπουργείου Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με λύπη του επισημαίνει ότι το λιανικό εμπόριο έμεινε για άλλη μία φορά εκτός του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων».
«Από την αρχή της κρίσης διεκδικούμε επίμονα και αποφασιστικά να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ του εμπορίου στην υποχρεωτική μείωση των ενοικίων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
Η ανάγκη συνέχισης της στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων ώστε να επιβιώσουν στην δύσκολη αυτή περίοδο είναι δεδομένη και ιδιαίτερα όσων στεγάζονται σε μισθωμένα ισόγεια καταστήματα, όπου το ενοίκιο καλύπτει μεγάλο ποσοστό του κόστους λειτουργίας τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει:
«Δυστυχώς, ακόμα και η απόφαση για την προαιρετική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τουλάχιστον του 30% του συνολικού μισθώματος για το μήνα Σεπτέμβριο, που ψηφίστηκε μετά από κοινή πίεση Ε.Σ.Α & ΠΟΜΙΔΑ, δεν συμπεριλαμβάνει το σύνολο των ΚΑΔ του εμπορίου, αλλά μόνο επιλεγμένους ΚΑΔ της λιανικής».
Όπως εξηγεί, σε συνεργασία με την ΠΟΜΙΔΑ θα προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα διευκολύνουν τη συναίνεση ιδιοκτητών και ενοικιαστών, με σκοπό να διασωθούν οι υφιστάμενες μισθώσεις, οι εμπορικές επιχειρήσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θα παραμείνει σταθερά στο πλευρό των εμπορικών επιχειρήσεων και θα συμπαρασταθεί δυναμικά στα μέλη του, στη περίπτωση που στο πλαίσιο της «δίκαιης μοιρασιάς της ζημιάς» δεν κατορθώσουν να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης