Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές της Ευρώπης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

tags :
ΧΑ: Τάση από τις αγορές της Ευρώπης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα
Η χαμηλή αξία συναλλαγών, η έλλειψη επενδυτών και οι συνεχιζόμενες πωλήσεις σε επιλεγμένες μετοχές από χαρτοφυλάκια που μειώνουν θέσεις στο ΧΑ, δημιουργούν προβληματισμό
Το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει αδύναμο να ακολουθήσει τις ξένες αγορές στις ανοδικές τους αντιδράσεις αλλά είναι πρόθυμο να κινηθεί χαμηλότερα στις πτωτικές συνεδριάσεις τους.
Έτσι για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν πτωτικό άνοιγμα καθώς οι καθυστερήσεις στο πακέτο στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας και η νέα έξαρση της πανδημίας αναμένεται να οδηγήσουν σε πτωτικό άνοιγμα τις αγορές της Ευρώπης.
Η χαμηλή αξία συναλλαγών, η έλλειψη επενδυτών και οι συνεχιζόμενες πωλήσεις σε επιλεγμένες μετοχές από χαρτοφυλάκια που μειώνουν θέσεις στο ΧΑ, δημιουργούν προβληματισμό.
Οι δημοσιεύσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ολοκληρώνονται σήμερα και δεν αποκλείονται επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών που δείχνουν αντοχές στην κρίση.
Επιπλέον η λήξη του τριμήνου ίσως οδηγήσει και κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης των αποτιμήσεων.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με το πολιτικό τοπίο μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ ενώ ανησυχούν και για τις πιθανές καθυστερήσεις στο πακέτο τόνωσης της Ε.Ε.

Euroxx
Περιμένουμε πως οι ανησυχίες για την πορεία του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την ελληνική αγορά.

Beta
Η τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου και του εννεαμήνου είναι σήμερα.
Ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες 1,7% σε επίπεδο μήνα και 32% από την αρχή του έτους.
Παρά τις ανησυχίες για την εξάπλωση του Covid-19 περιμένουμε επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω της ολοκλήρωσης των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης