Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης για τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός: Στους 206.000 οι νεκροί – Νέα έξαρση κρουσμάτων σε Φλόριντα, Νέα Υόρκη

tags :
Εφιάλτης για τις ΗΠΑ ο κορωνοϊός: Στους 206.000 οι νεκροί – Νέα έξαρση κρουσμάτων σε Φλόριντα, Νέα Υόρκη
28 Πολιτείες ανέφεραν αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα
Εφιάλτης παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ, όπου οι νεκροί έχουν φτάσει στους 206.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 7,2 εκατομμύρια.
Και ενώ οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τους θανάτους και τα κρούσματα – σε απόλυτους αριθμούς – τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες καταγράφεται νέα έξαρση κρουσμάτων, γεγονός που τρομάζει τους επιστήμονες και τις υγειονομικές αρχές λόγω της έλευσης της εποχικής γρίπης και των άλλων ιώσεων.
Η Πολιτεία της Φλόριντα ανακοίνωσε έξαρση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο (3.266 κρούσματα την Τρίτη 29/9 από 738 τη Δευτέρα 28/9), λίγες ημέρες αφότου ο κυβερνήτης Ron DeSantis έδωσε την έγκριση του προκειμένου να επαναλειτουργήσουν κανονικά τα εστιατόρια και τα μπαρ σε όλη την Πολιτεία, η οποία ήταν μια από τις μόλις επτά Πολιτείες των ΗΠΑ που ανέφεραν μείωση κατά τουλάχιστον 10% των μολύνσεων την περασμένη εβδομάδα.
Σημειώνεται πως μείωση κρουσμάτων ανέφεραν οι Πολιτείες της Αριζόνα, της Τζόρτζια, του Μέριλαντ, του Ρόουντ Άιλαντ, του Τέξας και της Βιρτζίνια, καθώς 28 Πολιτείες ανέφεραν αύξηση των μολύνσεων, ανάμεσα τους και η Νέα Υόρκη.
Στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Bill de Blasio υποστήριξε ότι θα επιβάλλει πρόστιμα ύψους 1.000 δολαρίων στους κατοίκους ή στους επισκέπτες της πόλης, εφόσον αυτοί αρνηθούν να φοράνε μάσκα στους δημόσιους χώρους, ύστερα από τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση των θετικών στον ιό τεστ κατά 3%, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και αρκετούς μήνες.
Οι προειδοποιήσεις αυτές έρχονται τη στιγμή που οι μαθητές επέστρεψαν χθες Τρίτη 29/9 για πρώτη φορά στις τάξεις τους, αν και έχει ήδη τονιστεί πως σε περίπτωση που τα κρούσματα αυξηθούν κατά 3% σε εβδομαδιαία βάση, τότε θα κλείσουν εκ νέου.
Αλλά και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo απείλησε ότι θα επιβάλλει νέους περιορισμούς στα εστιατόρια αλλά και άλλα περιοριστικά μέτρα σε περίπτωση που οι τοπικές κυβερνήσεις δεν συμμορφωθούν με τις οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως μια σειρά από Μεσοδυτικές Πολιτείες, όπως το Μιζούρι, η Νεμπράσκα, η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα και το Ουισκόνσιν, ανέφεραν αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις τελευταίες επτά ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης