Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η συσσώρευση με το βλέμμα στο εξωτερικό και τα αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση καθώς σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν οι αγορές της Ευρώπης λίγο μετά το άνοιγμα. Στα πρώτα λεπτά κατέγραφαν απώλειες οι οποίες στη συνέχεια περιορίστηκαν. Τα αποτελέσματα ίσως φέρουν επιλεκτικές τοποθετήσει σήμερα.

Η αγορά βρίσκεται πάνω από τις 620 μονάδες αλλά χρειάζεται ένα καλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για να βελτιωθούν οι αποτιμήσεις. Απαισιόδοξοι οι αναλυτές και συνολικά τα στελέχη της αγοράς με αυτά που βλέπουν. Δεν έχουν άδικο…

Ξεχωρίζει και πάλι ο ΑΔΜΗΕ με την τιμή να είναι στα 2,34 ευρώ και να καταγράφει άνοδο άνω του 1%. Πιέζεται η ΔΕΗ και η Eurobank. Ο τζίρος χαμηλός για μία ακόμη συνεδρίαση.

ΟΛΠ: Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά αν αναλογιστούμε πως η μετοχή είναι κάτω 25% από την αρχή του έτους. Τα έσοδα μειώθηκαν στα 66,5 εκατ. ευρώ από 70,5 εκατ. ευρώ, αλλά τα μειωμένα έξοδα διοίκησης συγκράτησαν τα κέρδη προ φόρων στα 20,8 εκατ. ευρώ από 21,8 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά στα 15,5 εκατ. ευρώ από 15,8 εκατ. ευρώ.

Η διαφορά στα έξοδα διοίκησης έχει να κάνει με πρόβλεψη για επίδικες νομικές υποθέσεις. Έγινε αντιλογισμός της πρόβλεψης και σύμφωνα με την εταιρεία αφορά δικαστικές υποθέσεις οι οποίες τελεσιδίκησαν κατά της εταιρείας και για τις οποίες είχε διενεργηθεί πρόβλεψη σε προηγούμενες χρήσεις.

AEGEAN: Βρίσκεται στα χαμηλά της και αν υποχωρήσει λίγο ακόμα θα γράψει νέο χαμηλό. Στα 3,21 ευρώ και στο -0,77% με το χαμηλό μέσα στην κρίση να είναι στα 3,20 ευρώ (ενδοσυνεδριακό).

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πωλήσεις 469,6 εκατ. ευρώ από 566,3 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ από 27,3 εκατ. ευρώ.

ΕΛΓΕΚΑ: Οι πωλήσεις στο εξάμηνο είναι βελτιωμένες στα 92,2 εκατ. ευρώ από 83,4 εκατ. ευρώ, αλλά δεν υπήρξε όφελος στα EBITDA τα οποία μειώθηκαν στα 7,07 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ ή σε αναπροσαρμοσμένο επίπεδο στα 4,9 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ. Η τελική γραμμή είχε ζημιά 267 χιλ. ευρώ από κέρδη 185 χιλ. ευρώ.

AVE: Υπάρχει έκτακτο όφελος από την αναδιάρθρωση των δανείων, όπως είχε αναφέρει η στήλη σε παλαιότερο θέμα της. Αποτυπώνεται αυτή η θετική εξέλιξη στη λογιστική κατάσταση.

ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ: Μειωμένες οι πωλήσεις στα 10,3 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ και οριακή ζημία 22 χιλ. ευρώ από κέρδη 523 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 15,8 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 13,9 εκατ. ευρώ. Στο ταμείο 4,1 εκατ. ευρώ που σημαίνει χαμηλός καθαρός δανεισμός.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Υπάρχει έκτακτο όφελος που βελτιώνει τα αποτελέσματα. Με άνοδο 7% ξεκίνησε η μετοχή και όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Μείωση των πωλήσεων στα 58,2 εκατ. ευρώ από 68,2 εκατ. ευρώ, αλλά αισιοδοξεί η διοίκηση για το δεύτερο εξάμηνο καθώς σε αυτό δημιουργείται το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου τζίρου. Ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ από κέρδη 688 χιλ. ευρώ.

BYTE: Θετικά τα αποτελέσματα και μάλιστα η διοίκηση περιμένει στο δεύτερο εξάμηνο να συνεχιστεί η κερδοφόρα πορεία του πρώτου και να αυξηθεί. Πωλήσεις 14,4 εκατ. ευρώ από 14,88 εκατ. ευρώ αλλά βελτίωση του μικτού κέρδους στα 2,5 εκατ. ευρώ από 2,18 εκατ. ευρώ και των καθαρών κερδών στις 690 χιλ. ευρώ από 210 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλια 14,7 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 13 εκατ. ευρώ με ταμείο 5,7 εκατ. ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πωλήσεις 10,4 εκατ. ευρώ από 12,2 εκατ. ευρώ και ζημιές 532 χιλ. ευρώ από 244 χιλ. ευρώ. Το ύψος του φόρου εισοδήματος επηρέασε καθώς σε επίπεδο προ φόρων είχε ζημιές 25 χιλ. ευρώ από 376 χιλ. ευρώ. Τα EBITDA είναι βελτιωμένα. Ίδια κεφάλαια 49,5 εκατ. ευρώ, ταμείο 4,8 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 42,2 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις μέσω e-shop είναι αυξημένες σημαντικά και συγκράτησαν την πτώση των πωλήσεων από το lockdown, ενώ βελτίωσαν και το περιθώριο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης