Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Στο 66% η μείωση στις αερομεταφορές το 2020, λέει η IATA - Καταστροφική απόδοση κυκλοφορίας τον Αύγουστο

tags :
Στο 66% η μείωση στις αερομεταφορές το 2020, λέει η IATA - Καταστροφική απόδοση κυκλοφορίας τον Αύγουστο
Η IATA εκτιμά ότι η επισκεψιμότητα πλήρους έτους 2020 θα μειωθεί 66% σε σύγκριση με το 2019
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την κυκλοφορία το 2020.
Κάτι που αντικατοπτρίζει μια ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη, όπως αποδεικνύεται από το θλιβερό τέλος της θερινής ταξιδιωτικής περιόδου στο Βόρειο Ημισφαίριο.
Η IATA εκτιμά ότι η επισκεψιμότητα πλήρους έτους 2020 θα μειωθεί 66% σε σύγκριση με το 2019. Η προηγούμενη εκτίμηση έκανε λόγο για μείωση 63%.
Η ζήτηση των επιβατών του Αυγούστου συνέχισε να είναι εξαιρετικά μειωμένη έναντι των κανονικών επιπέδων.
Με τα χιλιόμετρα επιβατών (RPK) να μειώνονται κατά 75,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019.
Αυτό βελτιώθηκε ελαφρά μόνο σε σύγκριση με την ετήσια συστολή 79,5% τον Ιούλιο. Οι εγχώριες αγορές συνέχισαν να υπεραποδίδουν τις διεθνείς αγορές όσον αφορά την ανάκαμψη. Αν και οι περισσότερες παρέμειναν σημαντικά χαμηλές πριν από ένα χρόνο.
Η χωρητικότητα του Αυγούστου (διαθέσιμα χιλιόμετρα θέσεων ή ASK) μειώθηκε κατά 63,8% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο και ο συντελεστής φόρτωσης έπεσε 27,2 μονάδες σε χαμηλό όλων των εποχών για τον Αύγουστο του 58,5%.

Τι έβαλε “φρένο” στην ανάκαμψη τον Αύγουστο

Με βάση τα δεδομένα πτήσεων, η ανάκαμψη των υπηρεσιών επιβατών αεροσκαφών σταμάτησε στα μέσα Αυγούστου.
Με την επιστροφή κυβερνητικών περιορισμών ενόψει νέων εστιών COVID-19 σε ορισμένες βασικές αγορές.
Οι προωθημένες κρατήσεις για αεροπορικά ταξίδια το τέταρτο τρίμηνο δείχνουν ότι η ανάκαμψη από το χαμηλό σημείο του Απριλίου θα συνεχίσει να παρακμάζει.
Ενώ η μείωση της ετήσιας αύξησης των παγκόσμιων RPKs αναμενόταν να έχει μειωθεί στο -55% έως τον Δεκέμβριο, τώρα αναμένεται πολύ βραδύτερη βελτίωση. Για τον Δεκέμβριο προβλέπεται να μειωθεί κατά 68% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.
“Η καταστροφική απόδοση της κυκλοφορίας του Αυγούστου βάζει το όριο στη χειρότερη καλοκαιρινή σεζόν της βιομηχανίας, δήλωσε ο Αλεξάντερ ντι Ζουνιάκ, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.
Η ανάκαμψη της διεθνούς ζήτησης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Και οι εγχώριες αγορές στην Αυστραλία και την Ιαπωνία στην πραγματικότητα υποχώρησαν ενόψει νέων εστιών και περιορισμών ταξιδιού.
Πριν από μερικούς μήνες, πιστεύαμε ότι η μείωση της ζήτησης κατά έτος στο -63% σε σύγκριση με το 2019 ήταν τόσο κακή όσο μπορούσε.
Με την απογοητευτική περίοδο καλοκαιρινών ταξιδιών πίσω μας, έχουμε αναθεωρήσει τις προσδοκίες μας προς τα κάτω στο -66%”.

Διεθνείς αγορές επιβατών

Η διεθνής ζήτηση επιβατών τον Αύγουστο μειώθηκε κατά 88,3% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, βελτιώθηκε ελαφρά σε σχέση με την πτώση του 91,8% που σημειώθηκε τον Ιούλιο.
Η χωρητικότητα μειώθηκε 79,5% και ο συντελεστής φόρτωσης μειώθηκε 37,0 εκατοστιαίες μονάδες σε 48,7%.

Ευρώπη

Η ζήτηση των Ευρωπαϊκών αερομεταφορέων υποχώρησε 79,9% σε σύγκριση με πέρυσι, βελτιώθηκε από πτώση 87,0% τον Ιούλιο, καθώς άρχισαν να αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού στον Χώρο Σένγκεν.
Ωστόσο, πιο πρόσφατα δεδομένα πτήσεων δείχνουν ότι αυτή η τάση έχει αντιστραφεί εν μέσω της επιστροφής στο κλείδωμα και της καραντίνας σε ορισμένες αγορές.
Η χωρητικότητα μειώθηκε κατά 68,7% και ο συντελεστής φόρτωσης μειώθηκε κατά 32,1 ποσοστιαίες μονάδες σε 57,1%, ο οποίος ήταν ο υψηλότερος μεταξύ των περιφερειών.

Ασία-Ειρηνικός

Η κυκλοφορία των αεροπορικών εταιρειών Ασίας-Ειρηνικού τον Αύγουστο υποχώρησε 95,9% σε σύγκριση με την περίοδο του προηγούμενου έτους, μόλις υποχώρησε από μια πτώση 96,2% τον Ιούλιο και την απότομη συρρίκνωση μεταξύ των περιφερειών.
Η χωρητικότητα κατά 90,4% και ο συντελεστής φορτίου μειώθηκε κατά 48,0 εκατοστιαίες μονάδες σε 34,8%.

Μέση Ανατολή

Οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής σημείωσαν πτώση της ζήτησης κατά 92,3% για τον Αύγουστο, σε σύγκριση με μείωση κατά 93,3% τον Ιούλιο.
Η χωρητικότητα κατέρρευσε 81,9% και ο συντελεστής φόρτωσης βυθίστηκε 47,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 35,3%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης