Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shell: «Κόβει» 9.000 θέσεις εργασίας, το 10% του εργατικού δυναμικού - Στροφή στις δραστηριότητες χαμηλού άνθρακα

Shell: «Κόβει» 9.000 θέσεις εργασίας, το 10% του εργατικού δυναμικού - Στροφή στις δραστηριότητες χαμηλού άνθρακα
Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η αναδιοργάνωση θα εξοικονομήσει ποσό ύψους 2-2,5 δισ. δολ. έως το 2022
Στην περικοπή έως 9.000 θέσεων εργασίας, του 10% του εργατικού της δυναμικού, θα προχωρήσει η Royal Dutsch Shell, λόγω της στροφής στις δραστηριότητες χαμηλού άνθρακα.
Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία δήλωσε ότι αναμένεται να μειώσει κατά 7.000 έως 9.000 τις θέσεις εργασίας έως το τέλος του 2022, συμπεριλαμβανομένων περίπου 1.500 ατόμων που συμφώνησαν για εθελούσια έξοδο φέτος.
Περίπου 1.500 άτομα έχουν ήδη αποχωρήσει από τον όμιλο μέσω εθελουσίας εξόδου, ενώ οι υπόλοιπες αποχωρήσεις, των οποίων ο ακριβής αριθμός μένει να οριστικοποιηθεί, θα γίνει έως το 2022.
Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι η αναδιοργάνωση θα εξοικονομήσει ποσό ύψους 2-2,5 δισ. δολ. έως το 2022.
Πρόκειται για επιπλέον ποσό, το οποίο θα προστεθεί στις περικοπές κόστους πύψους 3-4 δισ. ευρώ που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
H μείωση του κόστους είναι ζωτικής σημασίας για τη Shell, η οποία σχεδιάζει να διεισδύσει περαιτέρω στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου τα περιθώρια είναι σχετικά χαμηλότερα, σημειώνει το Reuters.
O ανταγωνισμός είναι πιθανό να ενταθεί, καθώς οι ανταγωνίστριες BP και Total μάχονται να αυξήσουν το μερίδιό τους στην εν λόγω αγορών, καθώς οι μεγάλες οικονομίες στρέφονται στην «πράσινη» ενέργεια.
Όπως και η ανταγωνίστριά του BP που έχει επίσης ανακοινώσει την περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας, ο όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος όχι μόνο με το σοκ της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει πλήξει σοβαρά την οικονομική δραστηριότητα και τις μετακινήσεις και κατά συνέπεια την παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αλλά και την πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης.
Μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, οι τιμές του μαύρου χρυσού κατέρρευσαν λόγω των μέτρων περιορισμού που επιβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας για πρώτη φορά βουτιά σε αρνητικό έδαφος.
Έκτοτε έχουν αυξηθεί γύρω στα 40 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης