Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meng Wanzhou: Νέο δικαστήριο για την διευθύντρια Οικονομικών της Huawei στον Καναδά

Meng Wanzhou: Νέο δικαστήριο για την διευθύντρια Οικονομικών της Huawei στον Καναδά
Η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Huawei, είχε συλληφθεί στο Βανκούβερ κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών αρχών
Νέο δικαστήριο για την διευθύντρια Οικονομικών της Huawei, Meng Wanzhou, η οποία θα βρεθεί ενώπιον των αμερικανικών κατηγοριών. 
Ειδικότερα, η Ουάσινγκτον εξαπέλυσε επίθεση κατά της Huawei και της Meng υποστηρίζοντας, ότι παρέκαμψαν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν αλλά και ότι έκλεψαν, μέσω δύο θυγατρικών, βιομηχανικά μυστικά από τον αμερικανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών T-Mobile.
Οι ακροάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, είναι οι τελευταίες στην υπόθεση έκδοσης της Meng που λαμβάνει χώρα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας.
Ο διευθύντρια συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018 με ένταλμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που την κατηγορούσαν για τραπεζική απάτη για παραπλάνηση της HSBC σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές της Huawei στο Ιράν και με αποτέλεσμα η τράπεζα να παραβιάσει τον αμερικανικό νόμο περί κυρώσεων.
Η σύλληψη της έχει επιδεινώσει τις σχέσεις της Κίνας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
Λίγο μετά την κράτηση της Meng, η Κίνα συνέλαβε τους καναδούς πολίτες Michael Spavor και Michael Kovrig, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία.
Η κόρη του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της Huawei, Ren Zhengfei, Meng είπε ότι είναι αθώα και θα αγωνιστεί για την υπόθεση ενώ βρίσκεται υπό κατ 'οίκον περιορισμό στο Βανκούβερ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης