Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Λανσάρει μπαταρίες LFP χωρίς κοβάλτιο και μειώνει σημαντικά το κόστος ηλεκτροκίνησης

Tesla: Λανσάρει μπαταρίες LFP χωρίς κοβάλτιο και μειώνει σημαντικά το κόστος ηλεκτροκίνησης
Η μπαταρία είναι το σημαντικότερο και το πιο ακριβό εξάρτημα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γι αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των συστοιχιών που αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια
Η μπαταρία είναι το σημαντικότερο και το πιο ακριβό εξάρτημα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και γι αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν το κόστος των συστοιχιών που αποθηκεύουν την ηλεκτρική ενέργεια.
Η Tesla, είναι έτοιμη να ξεκινήσει την πώληση ορισμένων οχημάτων Model 3 κατασκευασμένα στην Κίνα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) χωρίς κοβάλτιο, αναφέρει το Reuters.
Επί του παρόντος, τα ηλεκτρικά σεντάν Model 3 που κατασκευάζονται στο κινεζικό εργοστάσιο της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας, χρησιμοποιούν μπαταρίες νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC). 
H τιμή εκκίνησης για τα οχήματα είναι επί του παρόντος 39.900 δολάρια, μετά την παραχώρηση των κρατικών επιδοτήσεων.
Η Tesla θα ανακοινώσει την αλλαγή του προϊόντος την Πέμπτη.
Οι μπαταρίες LFP είναι φθηνότερες και δεν περιέχουν κοβάλτιο, ένα από τα πιο ακριβά μέταλλα που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Tesla θα χρησιμοποιεί μπαταρίες LFP σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου 3 που κατασκευάζονται στην Κίνα, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.
Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, η Tesla πούλησε πάνω από 11.000 οχήματα, κυρίως Model 3s, τον Αύγουστο.
Κατασκευάζει επίσης μια νέα μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων για το μοντέλο sport Y στη Σαγκάη και αναμένει να ξεκινήσει την παράδοσή τους από το επόμενο έτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης