Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bowman (Fed): Αναγκαία η δημοσιονομική στήριξη στις ΗΠΑ - Η ανάκαμψη θα αργήσει

Bowman (Fed): Αναγκαία η δημοσιονομική στήριξη στις ΗΠΑ - Η ανάκαμψη θα αργήσει
Η πορεία προς την πλήρη ανάκαμψη θα είναι ανώμαλη και η πρόοδός μας πιθανότατα θα είναι άνιση, δήλωσε το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Michelle Bowman
Η οικονομία των ΗΠΑ «ανακάμπτει με ταχείς ρυθμούς» μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημική κρίση, δήλωσε την Τετάρτη το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Michelle Bowman, συμπληρώνοντας πως η ανεργία παραμένει αρκετά υψηλή και πιθανότατα η οικονομία θα χρειαστεί περαιτέρω νομισματική και στοχευμένη δημοσιονομική στήριξη.
«Ακόμη όμως με αυτήν την υποστήριξη, αναμένω ότι η πορεία προς την πλήρη ανάκαμψη θα είναι ανώμαλη και η πρόοδός μας πιθανότατα θα είναι άνιση», δήλωσε η Bowman μέσω διαδικτύου σε συνέδριο της Fed του Σεντ Λούις.
«Οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων ειδικότερα, παραμένουν ευάλωτες» υποστήριξε.
Οι παρατηρήσεις της Bowman αποτελούν μια αναθεώρηση όσων είπε ανακοίνωσε η Fed τον Αύγουστο και αντικατοπτρίζουν τα οικονομικά δεδομένα από τότε, συμπεριλαμβανομένων των ρεκόρ στις τιμές των κατοικιών, των κερδών στην αγορά εργασίας και της αύξησης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.
Σημειώνεται πως η Fed νωρίτερα αυτό το μήνα δεσμεύθηκε να διατηρήσει τα επιτόκια στο 0%, έως ότου ο πληθωρισμός ξεπεράσει τον στόχο του 2%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης