Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Novartis Hellas: Επενδύει 53% των ετήσιων εσόδων της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία

tags :
Novartis Hellas: Επενδύει 53% των ετήσιων εσόδων της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία
Τα αποτελέσματα της έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας  για τη διετία 2018-2019 ανακοίνωσε η Novartis Hellas, πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του Συμφώνου και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ
Τα αποτελέσματα της έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας (ΕΥ) για τη διετία 2018-2019 ανακοίνωσε η Novartis Hellas, πλήρως εναρμονισμένη με τις αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.
Η έκθεση καταδεικνύει τη σταθερή δέσμευση της Novartis στην Ελλάδα, μέσα από τη δημιουργία μετρήσιμης αξίας υπέρ της πρόσβασης των πολιτών στην υγεία και στην εγχώρια οικονομική βιωσιμότητα.
Η εταιρεία εστιάζει τις δράσεις ΕΥ σε τρεις στρατηγικές προτεραιότητες, οι οποίες συμβαδίζουν με αντίστοιχα  θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG), και είναι ουσιαστικής σημασίας για τους συμμετόχους της στην Ελλάδα:  
- Επιχειρηματική δεοντολογία
- Παροχή λύσεων πρόσβασης στην υγεία
- Να λειτουργεί ως καλός εταιρικός πολίτης
Με βάση τις παραπάνω προτεραιότητες,  η Novartis Hellas επένδυσε στην εθνική οικονομία το 53% των συνολικών της εσόδων κατά την διετία 2018-2019. Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε σε συνολικές άμεσες επενδύσεις που αγγίζουν τα €467 εκ., μέσω δημοσιονομικής συνεισφοράς (συμπεριλαμβανομένων clawback και rebates), θέσεων εργασίας, έρευνας και ανάπτυξης, δαπανών σε εγχώριους προμηθευτές, υποστήριξης επιστημονικών και κοινωνικών προγραμμάτων. Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε 1.967 και 2.068 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας το 2018 και 2019 αντίστοιχα*.
Η διεύρυνση της πρόσβασης στην υγεία βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας της Novartis, με στόχο να παρέχει σε κάθε ασθενή τη σωστή θεραπεία, στο σωστό χρόνο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Το 2019 η Novartis παρείχε 54 θεραπείες σε 1,7 εκ. ασθενείς, η κοινωνική αξία των οποίων ανήλθε στα $856 εκ*.
Η εταιρεία επένδυσε €5,6 εκ. το 2018 και €5,1 εκ. το 2019 στη διεξαγωγή 79 και 73 κλινικών μελετών με ωφελούμενους 2.228 και 1.746 ασθενείς αντίστοιχα και υποστήριξε 10 και 8 προγράμματα ασθενών, ωφελώντας πάνω από 2.500 ασθενείς κάθε χρόνο. Τέλος, ξεκίνησε την εφαρμογή του Holistic Care, ενός καινοτόμου επιχειρησιακού μοντέλου στη χώρα. To νέο μοντέλο μέσω της επιστημονικής ενημέρωσης για τα χρόνια νοσήματα και αναδεικνύοντας τα συμπτώματα που μπορεί να έχει ένας ασθενής στα πρώιμα στάδια της ασθένειάς του, προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη δημιουργία θεραπευτικής συμμαχίας προς όφελος των ασθενών με χρόνια νοσήματα.
Υπογραμμίζοντας τη συνεχή δέσμευση της εταιρείας στη διαφορετικότητα και στη συμπερίληψη, η έκθεση αποτυπώνει ότι το 58% των εργαζομένων της εταιρείας είναι γυναίκες, με το ποσοστό γυναικών που εργάζονται σε θέσεις αυξημένης ευθύνης να ανεβαίνει στο 59%.
Παράλληλα, η Novartis Hellas ανέλαβε έμπρακτα δράση σε δύο θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος για τους εταίρους της και την τοπική κοινωνία γενικότερα: την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας.
Με την πρωτοβουλία Novartis Plastic Free Workplace απομακρύνθηκαν όλα τα πλαστικά μιας χρήσης από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Μεταμόρφωση και στη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, η εταιρεία υλοποίησε το πρόγραμμα "Ανοιχτά Φτερά", μια δράση για τη μείωση της νεανικής ανεργίας, παρέχοντας εντός του 2018 σε 200 νέους χρήσιμα επαγγελματικά εφόδια, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των αναγκών της αγοράς εργασίας και των δεξιοτήτων τους.
Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Novartis Hellas, Susanne Kohout, ανέφερε: Η διαδρομή των τελευταίων δύο ετών είχε αρκετές σημαντικές στιγμές, αλλά και προκλήσεις.
Οι πρόσφατες εξελίξεις της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19 κατέστησαν την αποστολή μας να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο και καλύτερα, πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ.
Με το βλέμμα στο μέλλον, γίνεται πλέον ξεκάθαρο πως οι πρωτοφανείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, οι χώρες και τα συστήματα υγείας είναι πολύ μεγάλες και ιδιαίτερα πολύπλοκες για να επιλυθούν από μεμονωμένες ομάδες, οργανισμούς ή κυβερνήσεις.
Η συνεργασία όλων των συμμετόχων είναι απαραίτητη για να δημιουργήσουμε μαζί ένα βιώσιμο μέλλον και η Novartis είναι εδώ για να παρέχει λύσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης