Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Πάνω από 7.000 νέα κρούσματα Covid-19 για 2η ημέρα - Johnson: Η συμμόρφωση στα μέτρα δεν θα φέρει νέα

Βρετανία: Πάνω από 7.000 νέα κρούσματα Covid-19 για 2η ημέρα - Johnson: Η συμμόρφωση στα μέτρα δεν θα φέρει νέα
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι να ακολουθούν όλοι τους περιορισμούς που έχουν ήδη επιβληθεί, ο Βρετανός πρωθυπουργός
Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 7.108 νέα κρούσματα COVID-19, καταγράφοντας για δεύτερη συναπτή ημέρα πάνω από 7.000 μολύνσεις.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με την Covid-19 αργότερα σήμερα, με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα ολοένα επιδεινούμενο δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού.
Ο αριθμός των 7.143 κρουσμάτων χθες Τρίτη ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος απολογισμός που είχε ποτέ καταγραφεί, αν και η Βρετανία διεξάγει τώρα περισσότερα τεστ, πάνω από 200.000 την ημέρα σε σύγκριση με κάτω από 100.000 στην αρχή της πανδημίας.

Johnson:  Αν όλοι ακολουθούν τα μέτρα, δεν θα χρειαστεί να επιβληθούν νέοι περιορισμοί
Ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας είναι να ακολουθούν όλοι τους περιορισμούς που έχουν ήδη επιβληθεί, προέτρεψε σήμερα τους Βρετανούς ο πρωθυπουργός Boris Johnson, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τις 7.000.
Ο επιδημιολόγος Chris Witty ο αρχίατρος της Αγγλίας, παρουσίασε νωρίτερα πίνακες που δείχνουν ότι τα κρούσματα αυξάνονται σε συγκεκριμένες περιοχές, στη βορειοδυτική και βορειοανατολική Αγγλία.
«Όπως βλέπετε, η αύξηση είναι ταχεία σε ορισμένες από αυτές τις περιοχές», σημείωσε.
Ο Johnson ωστόσο επισήμανε ότι αυτή τη φορά, σε σύγκριση με το πρώτο κύμα, τα ξεσπάσματα της Covid-19 μπορεί να είναι πιο τοπικά.
«Παρατηρούμε ορισμένες πολύ ξεκάθαρες, τοπικές κορυφώσεις.
Ίσως να είναι (…) ένα πιο τοπικό φαινόμενο», σημείωσε.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει ξανά γενική καραντίνα, αλλά εφόσον απαιτηθεί, «δεν θα διστάσει να λάβει περαιτέρω μέτρα».
«Η επιτυχία μας θα κριθεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», είπε, υποστηρίζοντας ότι «αν εργαστούμε όλοι μαζί τώρα» τότε θα αυξηθεί η πιθανότητα να μην χρειαστεί να επιβληθούν νέοι περιορισμοί.
Είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς για να πει κανείς αν η δέσμη των μέτρων θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σημείωσε.
Απευθυνόμενος εξάλλου στους φοιτητές, τους διαβεβαίωσε ότι θα επιτραπεί να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης