Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αποκάλυψη BN: Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε 4-5 «παρτάκηδες» υπουργούς – Το άγνωστο παρασκήνιο με τις μάσκες και το δημόσιο ξεκατίνιασμα

Αποκάλυψη BN: Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε 4-5 «παρτάκηδες» υπουργούς – Το άγνωστο παρασκήνιο με τις μάσκες και το δημόσιο ξεκατίνιασμα
Το άγνωστο παρασκήνιο με τις μάσκες

Σκληρή προειδοποίηση απηύθυνε προς συγκεκριμένους υπουργούς σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το γεγονός ότι το έπραξε δημοσίως ερμηνεύτηκε από στελέχη που γνωρίζουν τον χαρακτήρα του πρωθυπουργού ως τελευταία ευκαιρία για να παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ο Πρωθυπουργός, το τελευταίο διάστημα έχει παράπονα από συγκεκριμένους υπουργούς που χάριν της επικοινωνιακής τους τακτικής να μένουν στο απυρόβλητο φόρτωσαν τις ευθύνες διαφόρων αστοχιών σε άλλους συνάδελφούς τους.
Το bankingnews.gr γνωρίζει σε ποιους υπουργούς απευθυνόταν ο Πρωθυπουργός και συγκεκριμένα σε ποια περιστατικά αναφερόταν.

Το άγνωστο παρασκήνιο με τις μάσκες


Η μεγάλη γκάφα με τις μάσκες στα σχολεία ήταν το πρώτο περιστατικό το οποίο ο Πρωθυπουργός υπονόησε και ουσιαστικά εμπλέκει 3 υπουργεία, το Παιδείας, το Υγείας και το Εσωτερικών. 
Έχει  ως εξής:
Το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ έπρεπε να δώσει τις κατάλληλες προδιαγραφές για τις μάσκες που θα παράγγελνε η ΚΕΔΕ για να τα μοιράσουν οι Δήμοι στους μαθητές των σχολείων.
Ωστόσο, οι προδιαγραφές που έστειλε το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα οι Κικίλιας, Κοντοζαμάνης στο Υπουργείο Εσωτερικών ήταν λανθασμένες και οι μάσκες που παραγγέλθηκαν ήταν fullface, όπως είδαν όλοι στα ρεπορτάζ.

Η πρώτη γκάφα είχε γίνει.


Η ευθύνη έπεσε πάνω στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος ναι μεν δεν έφταιγε καθώς δεν θα μπορούσε να ξέρει τις κατάλληλες προδιαγραφές για τις μάσκες – μόνο το Υγείας ήξερε- αλλά ως ο βασικός συντονιστής όλης της δράσης έπρεπε να διπλοτσεκάρει τις διαδικασίες.
Αν θυμάστε καλά, ο κ. Θεοδωρικάκος μετά την μεγάλη γκάφα - την οποία έριξε πάνω η πολιτική ηγεσία του Υγείας – ανέβασε πίεση, δεν άντεξε το βάρος και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για ολιγοήμερη ξεκούραση.
Όταν βγήκε το κακό είχε ήδη γίνει.
Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουμε, το Υπουργείο Υγείας αντί να διορθώσει το λάθος στην δεύτερη παραγγελία μασκών υπέπεσε σε νέο λάθος και απέστειλε και πάλι λάθος προδιαγραφές μασκών – αυτή τη φορά πιο μικρές από το κανονικό μέγεθος.
Ευτυχώς, ωστόσο, η λάθος παραγγελία αφορούσε μικρή ποσότητα και διορθώθηκε γρήγορα.
Ωστόσο, έδωσε την δυνατότητα στον κ. Θεοδωρικάκο να ρεφάρει, να αποδείξει την «αθωότητά» και την «μέριμνά» του να διορθώσει το λάθος των άλλων, το οποίο με κατάλληλα μηνύματα φρόντισε να το κάνει γνωστό και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Την ίδια ώρα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που όλα αυτά διαδραματίζονταν στα χωράφια της, φρόντισε να αποποιηθεί κάθε ευθύνη γεγονός που έκανε έξαλλο τον Πρωθυπουργό παρόλο που δεν ήταν δική της η αποκλειστική ευθύνη.
Γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός τόνισε το θέμα της συλλογικής κυβερνητικής ευθύνης και της συναρμοδιότητας των ευθυνών.
Με άλλα λόγια οι τρεις εμπλεκόμενοι υπουργοί στο περιστατικό με τις μάσκες φρόντισαν να ρίξουν την ευθύνη στους άλλους, λειτούργησαν με μακιαβελικό τρόπο και έδειξαν ότι ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους παρουσία και εικόνα.  

Το τρίγωνο Χαρδαλιάς, Παπαθανάσης, Κουμουτσάκος


Ωστόσο, πέρα από αυτό το κορυφαίο περιστατικό, ο Πρωθυπουργός έγινε έξαλλος και με την γκάφα με τη μετάληψη του Αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου στην εκκλησία.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι καλά πληροφορημένες πηγές, ο ίδιος παρήγγειλε την επίμαχη φωτογραφία.
Δεν περίμενε όμως, ότι θα εξελιχθούν τόσο αρνητικά τα πράγματα γι’ αυτόν.
Η ιστορία μετά είναι γνωστή.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς επέλεξε να τον επιπλήξει δημοσίως αλλά εν τέλει και αυτός πήγε και φίλησε το χέρι του ιερέα, εικόνα που τον εξέθεσε διπλά κυρίως για την προηγούμενη δημόσια επίπληξη σε συνάδελφό του.
Και αφού δόθηκε η λάθος εικόνα για το πως πρέπει να δρουν οι πολίτες, ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης επέκρινε δημοσίως και αυτός, τον Νίκο Χαρδαλιά για το επίμαχο χειροφίλημα.
Γιατί, όμως, αντέδρασε ο μέχρι σήμερα λιγομίλητος Παπαθανάσης;
Οι πληροφορίες του bankingnews.gr είναι ξεκάθαρες:
Ο Νίκος Παπαθανάσης θα κατέβει στο Νότιο Τομέα της Β Αθήνας με την Νέα Δημοκρατία.
Όπως, άλλωστε, και ο Νίκος Χαρδαλιάς και η μάχη θα είναι πολύ σκληρή αν σκεφτεί κανείς ότι στον Νότιο Τομέα θα κατέλθει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος!
Για το θέμα αυτό, θα μιλήσουμε σε άλλο κείμενο αλλά οι εικόνες ανθρωποφαγίας, μετακύλισης ευθυνών και δημόσιων επιπλήξεων δεν είναι τυχαίες και έχουν αφετηρία την πολιτική εξουσία στην πολύ μεγάλη περιφέρεια των Αθηνών. 
Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου, πλέον, με την δημόσια παρέμβαση του Πρωθυπουργού προς συγκεκριμένους υπουργούς δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν θα ανεχτεί άλλα τέτοια περιστατικά και ήδη έχει στείλει τα μηνύματά του ότι ακόμα και το θέμα του ανασχηματισμού θα «ανακινήσει» για να επανέλθει η ησυχία και η συνεργασία του κυβερνητικού σχήματος.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης