Διεθνή

ΗΠΑ: Στους 207.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Έξαρση κρουσμάτων σε 26 Πολιτείες

tags :
ΗΠΑ: Στους 207.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού – Έξαρση κρουσμάτων σε 26 Πολιτείες
Στα 7,23 εκατομμύρια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα
Στους 207.000 ανέρχονται οι νεκροί στις ΗΠΑ όπου η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται με αμείωτους ρυθμούς, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες ενόψει των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών που συνεπάγονται την έλευση της εποχικής γρίπης και των άλλων ιώσεων.
Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τα 7,23 εκατομμύρια, οι Αμερικάνοι ειδικοί και λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο καθώς καθημερινά εξακολουθούν να καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα.
Πράγματι την τελευταία εβδομάδα (με τελευταία ημέρα την Τρίτη 29/9) αναφέρονταν ημερησίως κατά μέσο όρο 42.000 κρούσματα, αριθμός αρκετά μειωμένος με το μέσο όρο των 62.000 κρουσμάτων την ημέρα που ήταν στις 22 Ιουλίου, αλλά αυξημένος κατά 22% σε σχέση με τα κρούσματα που αναφέρονταν την εβδομάδα της 12ης Σεπτεμβρίου, όταν είχαν πέσει στα 34.000 ημερησίως.
Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον 26 Πολιτείες αναφέρουν υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με το Ουισκόνσιν να αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία γεγονός που ώθησε την task force του Λευκού Οίκου να ζητήσει από την Πολιτεία να αυξήσει στο μέγιστο δυνατό τον κανόνα των κοινωνικών αποστάσεων.
Συναγερμός πάντως έχει σημάνει και στη Νέα Υόρκη, η οποία αφού άνοιξε την περασμένη Τρίτη τα δημοτικά σχολεία, επέτρεψε χθες τη λειτουργία των εστιατορίων με πληρότητα στο 25% ενώ θα προχωρήσει σήμερα στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.
Ωστόσο, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio είπε ότι οι αρμόδιοι παρακολουθούν 9 συνοικίες της πόλης που παρουσιάζουν θετικά τεστ στα επίπεδα του 3% με 6% - αρκετά πάνω από το μέσο όρο του 1,46% -, αναφέροντας πως εάν το ποσοστό παραμείνει πάνω από 3% για μια εβδομάδα, θα κλείσουν όλα τα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης