Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά άνω των 2 ετών η μεταποίηση - Στις 53,7 μονάδες ο PMI τον Σεπτέμβριο 2020

Ευρωζώνη: Σε υψηλά άνω των 2 ετών η μεταποίηση - Στις 53,7 μονάδες ο PMI τον Σεπτέμβριο 2020
O δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,,7 μονάδες τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε υψηλά άνω των δύο ετών ενισχύθηκε η μεταποητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η IHS Markit.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 53,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 51,,7 μονάδες τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Tης ανόδου ηγήθηκε η Γερμανία, με τον δείκτη PMI να ενισχύεται στις 56,4 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 μηνών.
Σημαντική βελτίωση καταγράφηκε και στην Ιταλία, με τον δείκτη στις 53,2 μονάδες, σε υψηλά 27 μηνών.
Η μεταποιητική δραστηριότητα βελτιώθηκε επίσης σε Ολλανδία, Αυστρία και Γαλλία, ωστόσο η Ισπανία κατέγραψε μικρή βελτίωση, ενώ η Ελλάδα παρέμεινε στάσιμη.
«Η ανάκαμψη της παραγωγής της ευρωζώνης αυξήθηκε περαιτέρω τον Σεπτέμβριο, ολοκληρώνοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση της παραγωγής από τους πρώτους μήνες του 2018.
Επιταχύνθηκε επίσης η αύξηση του όγκου των παραγγελιών και οι εξαγωγές, καταδεικνύοντας μια ευπρόσδεκτη ενίσχυση της ζήτησης.
Οι απώλειες θέσεων εργασίας μειώθηκαν κατά συνέπεια,  καθώς οι εταιρείες εμφανίζονται πιο αισιόδοξες για τις προοπτικές για το επόμενο έτος, με την αισιοδοξία να επιστρέφει στα υψηλά που παρατηρήθηκαν πριν από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου στις αρχές του 2018», σχολιάζει ο Chris Williamson, οικονομολόγος της IHS Markit.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης