Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Ξεκάθαρο φαβορί ο Biden στις αμερικανικές εκλογές (3/11) - Πως αντιδρά η Wall Street

Capital Economics: Ξεκάθαρο φαβορί ο Biden στις αμερικανικές εκλογές (3/11) - Πως αντιδρά η Wall Street
Παρά το γεγονός ότι το debate της Τρίτης δεν επηρέασε τις αγορές, οι επενδυτές δηλώνουν ανήσυχοι για την αβεβαιότητα που περιβάλλει την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί έναντι του αντιπάλου του Donald Trump, στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ στις 3 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με την Capital Economics.
Παρά το γεγονός ότι το debate της Τρίτης δεν επηρέασε τις αγορές, οι επενδυτές δηλώνουν ανήσυχοι για την αβεβαιότητα που περιβάλλει την εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.
Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, τα δύο εναπομείναντα debate αποτελούν την ευκαιρία για τους δύο υποψηφίους να αλλάξουν τη δυναμική υπέρ τους.
Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Bide ήταν οπ κερδισμένος του πρώτου debate, με τις πιθανότητες εκλογής του να αυξάνονται ελαφρώς στις αγορές στοιχημάτων.
Και με σταθερό προβάδισμα τόσο στις εθνικές όσο και στις εθνικές δημοσκοπήσεις, παραμένει το φαβορί, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Αυτό εξηγεί γιατί τα futures του S&P 500 υποχώρησαν άνω του 1% μετά το debate, αν και τελικά ο δείκτης - βαρόμετρο της Wall Street ανέκαμψε στη συνέχεια.
Όπως έχουν σημειώσει οι αναλυτές της Capital Economics, εάν ο Biden κερδίσει τις εκλογές και καταφέρει να ελέγξει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Κογκρέσο, θα αυξήσει την εταιρική φορολογία, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τις μετοχές.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης