Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Πιο κοντά στην τεχνολογική πρόοδο, ετοιμάζει το ψηφιακό ευρώ - Υπέβαλε την αίτηση 22/9

tags :
ΕΚΤ: Πιο κοντά στην τεχνολογική πρόοδο, ετοιμάζει το ψηφιακό ευρώ - Υπέβαλε την αίτηση 22/9
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται με ψηφιακές εκδόσεις των νομισμάτων τους
Η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπέβαλε αίτηση για να κατοχυρώσει το εμπορικό σήμα «ψηφιακό ευρώ», αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στον ιστότοπο του Γραφείου Πνευματικής  Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αίτηση υποβλήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ επιβεβαίωσε την κατάθεση.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εφαρμόσει στο εμπορικό σήμα τον όρο «ψηφιακό ευρώ», καθώς οι αξιωματούχοι ετοιμάζονται να δημοσιεύσουν μια αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων της δημιουργίας μιας ψηφιακής έκδοσης του νομίσματος.
Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο πειραματίζονται με ψηφιακές εκδόσεις των νομισμάτων τους, με την ιδέα της ασφαλούς προσαρμογής στην ψηφιοποποίηση  των οικονομιών.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ τόνισαν πρόσφατα την ανάγκη να παρακολουθούν τις παγκόσμιες αλλαγές στις πληρωμές - τόσο λόγω της εξελισσόμενης τεχνολογίας όσο και της αύξησης του προστατευτισμού.
Η Πρόεδρος της ΕΚΤ C. Lagarde έχει επανειλημμένα μιλήσει για το θέμα και είπε σε ομιλία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα ότι θα ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση μέσα σε λίγες μέρες.
«Το Ευρωσύστημα μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασίσει εάν θα εισαγάγει ένα ψηφιακό ευρώ.
Αλλά, όπως και πολλές άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο, διερευνούμε τα οφέλη, τους κινδύνους και τις λειτουργικές προκλήσεις από αυτό», είπε σε ομιλία της  τον περασμένο μήνα.
«Έχουμε καθήκον να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην εξισορρόπηση των κινδύνων και των ωφελειών άπό την καινοτομία στις πληρωμές, έτσι ώστε τα χρήματα να συνεχίζουν να εξυπηρετούν καλά τους Ευρωπαίους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης