Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump, Macron, Putin ζητούν να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Nagorno Karabakh

tags :
Trump, Macron, Putin ζητούν να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Nagorno Karabakh
Νωρίτερα, Macron και Putin, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο αντικείμενο τις συρράξεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν
Σε κοινό ανακοινωθέν κατέληξαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, Donald Trump, Γαλλίας, Emmanuel Macron, και Ρωσίας, Vladimir Putin, για άμεση και πλήρη αναστολή των συρράξεων στο Nagorno Karabakh.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, εκπρόσωποι των χωρών της Ομάδας του ΟΑΣΕ Μινσκ, καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο την κλιμάκωση της βίας που λαμβάνει χώρα στη ζώνη Nagorno Karabakh.
"Θρηνούμε τα θύματα και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.
Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων των εμπλεκομένων μερών.
Καλούμε επίσης τους ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να αναλάβουν αμέσως δεσμεύσεις με καλή πίστη και χωρίς να θέσουν προϋποθέσεις για να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την ουσία του διακανονισμού με τη βοήθεια των συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ", αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, Macron και Putin, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο αντικείμενο τις συρράξεις Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν.
Οι δύο πρόεδροι, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, κάλεσαν να υπάρξει «πλήρης» αναστολή των μαχών στο Nagorno Karabakh και δήλωσαν διατεθειμένοι να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για να συμβάλλουν στην επίλυση της σύγκρουσης.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν «λεπτομερώς» την κατάσταση κι εξέφρασαν «ανησυχία» για τις συνεχιζόμενες από την Κυριακή εχθροπραξίες «ευρείας κλίμακας».

Macron: Σύροι τζιχαντιστές μαχητές πολεμούν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, πως διαθέτει «σαφείς» πληροφορίες για την παρουσία «Σύρων μαχητών τζιχαντιστικών οργανώσεων» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε Αρμένιους και Αζέρους.
«Διαθέτουμε σήμερα σαφείς πληροφορίες που δείχνουν πως Σύροι μαχητές τζιχαντιστικών οργανώσεων προωθήθηκαν μέσω του Γκαζίαντεπ προς το θέατρο των επιχειρήσεων του Άνω Καραμπάχ. Είναι ένα πολύ σοβαρό νέο, που αλλάζει το παχνίδι», δήλωσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους προσερχόμενος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, χρησιμοποιώντας την ονομασία που δίνει η Γαλλία για την περιοχή αυτή.

Ρωσία: Επικίνδυνη η αναπτυξη μαχητών από τη Συρία και τη Λιβύη

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι η οποιαδήποτε ανάπτυξη μαχητών από την Συρία και την Λιβύη στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνιστά μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
«Οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη (του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας) επισήμαναν ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνη στην περιοχή ( του Ναγκόρνο Καραμπάχ) η αποστολή εκεί μαχητών από τη Συρία και την Λιβύη», δήλωσε ο Pesdkov, προσθέτοντας ότι «ιδιαίτερη προσοχή κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Καραμπάχ», ενώ «τα μέλη του συμβουλίου εξέφρασαν την μεγάλη τους ανησυχία για τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης