Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: Απέσυρε διαφημίσεις των Ρεπουμπλικάνων που ισχυρίζονταν ότι ο Biden θα φέρει στη χώρα πρόσφυγες με κορωνοϊό

Facebook: Απέσυρε διαφημίσεις των Ρεπουμπλικάνων που ισχυρίζονταν ότι ο Biden θα φέρει στη χώρα πρόσφυγες με κορωνοϊό
Το Facebook απέσυρε διαφημίσεις των Ρεπουμπλικάνων που ισχυρίζονταν ότι ο Joe Biden θα φέρει στη χώρα Σύρους και Σομαλούς πρόσφυγες που διασπείρουν τον κορωνοϊό
Το Facebook απέσυρε και πάλι χθες διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump, στις οποίες αυτή τη φορά αναφερόταν ότι ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Joe Biden, σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των προσφύγων που θα έρθουν στις ΗΠΑ από τη Συρία και τη Σομαλία και ότι αυτοί οι μετανάστες διασπείρουν την Covid-19.
«Παρά τους υγειονομικούς κινδύνους που συνδέονται με την πανδημία, ο Joe Biden θέλει να έρθουν 700% περισσότεροι πρόσφυγες από τη Συρία και τη Σομαλία», ανέφερε ένα βίντεο, σε δραματικούς τόνους, που είχε ανέβει στον ιστότοπο από την Δευτέρα.
«Απορρίψαμε αυτές τις διαφημίσεις επειδή δεν εγκρίνουμε τις δηλώσεις ότι η σωματική ακεραιότητα, η υγεία ή η επιβίωση ανθρώπων μπορεί να απειληθούν από άλλα πρόσωπα λόγω της εθνικής καταγωγής τους ή του προσφυγικού καθεστώτος τους», εξήγησε το Facebook, παραπέμποντας στους κανονισμούς που διέπουν τις διαφημίσεις που φιλοξενεί.
Η εταιρεία έχει ουσιαστικά πάρει αποστάσεις από την άποψη που εξέφρασε πέρσι το φθινόπωρο ο ιδιοκτήτης της, ο Mark Zuckerberg, ο οποίος δεν ήθελε να λογοκρίνονται οι δηλώσεις πολιτικών (εκτός αν προέτρεπαν σε βία ή σε τρομοκρατικές ενέργειες) αλλά να δίνεται η ελευθερία στον κάθε χρήστη να σχηματίζει μόνος του άποψη για τους υποψηφίους. Σε αντίθεση με το Twitter και άλλες πλατφόρμες, το Facebook δεν έχει απαγορεύσει τις πολιτικές διαφημίσεις.
Τον περασμένο Ιούνιο, το Facebook είχε αποσύρει διαφημίσεις των Ρεπουμπλικάνων που είχαν ως στόχο την ακροαριστερά και περιλάμβαναν ένα ανάποδο κόκκινο τρίγωνο, το σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για τους πολιτικούς κρατούμενους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης