Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Δωρεές ρεκόρ προς τον Biden μετά το debate με τον Trump

Εκλογές ΗΠΑ: Δωρεές ρεκόρ προς τον Biden μετά το debate με τον Trump
Άνευ προηγουμένου είναι οι δωρεές προς το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και τον Joe Biden
Κάθε ρεκόρ έσπασαν οι δωρεές προς το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ και τον Joe Biden, που μία μόλις ημέρα μετά το χαοτικό debate με τον Donald Trump συγκέντρωσαν 31,5 εκατομμύρια δολάρια .
Σύμφωνα με το Politico, ο Joe Biden «μάζεψε» 3,8 εκατ. δολάρια μέσα σε μία μόνο ώρα, και συγκεκριμένα από τις 10 ως τις 11, το βράδυ της Τρίτης, όταν και ολοκληρώθηκε η τηλεμαχία του με τον νυν πρόεδρο και υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.
Μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας η εκστρατεία του υποψηφίου των Δημοκρατικών είχε συγκεντρώσει περίπου 10 εκατ. δολάρια από 215.000 Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων οι 60.000 δώριζαν χρήματα για πρώτη φορά.
Παράλληλα περίπου 100.000 Αμερικανοί προσφέρθηκαν να συμβάλουν εθελοντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εκλογών των ΗΠΑ, η προεκλογική εκστρατεία του Biden έχει συγκεντρώσει 141 εκατ. δολάρια περισσότερα από αυτήν του Trump.
Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν μια εντυπωσιακή στροφή των δωρητών προς τον κ. Biden, καθώς η εκστρατεία του είχε ελάχιστα χρήματα να δαπανήσει όταν έλαβε το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ.
Το πλεονέκτημα έγινε περισσότερο εμφανές καθώς τους τελευταίους μήνες ο Μπάιντεν ξοδεύει κατά δύο φορές περισσότερα χρήματα από τον αντίπαλό του, Trump, σε τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Οι δωρητές του Δημοκρατικού Κόμματος δεν ενισχύουν απλώς οικονομικά την εκστρατεία του Μπάιντεν, αλλά προσπαθούν να συμβάλουν με κάθε τρόπο.
Εκτός από διαφημίσεις τα χρήματα που συγκεντρώνει το επιτελείο του Μπάιντεν χρησιμοποιούνται επίσης για τη διοργάνωση προεκλογικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, μια εξέλιξη που, σύμφωνα με το Politico, έχει θορυβήσει τους επιτελείς της προεκλογικής εκστρατείας του Trump.
Reuters Graphic

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης