Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: 550 εκατομμύρια άτομα θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της «Χρυσής Εβδομάδας»

tags :
Κίνα: 550 εκατομμύρια άτομα θα μετακινηθούν κατά τη διάρκεια της «Χρυσής Εβδομάδας»
Η χώρα αποχαιρετά την πανδημία και γιορτάζει την επέτειο ίδρυσης της Λαϊκής Δημοκρατίας
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν από σήμερα 1η Οκτωβρίου τη φετινή εθνική επέτειο στην Κίνα με συγκεντρώσεις και σύντομες αποδράσεις. Και έτσι η χώρα αποχαιρετά την περίοδο της πανδημίας.
Η Εθνική Επέτειος σηματοδοτεί την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Εκτιμάται ότι 550 εκατομμύρια άνθρωποι θα ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας κατά τη διάρκεια των διακοπών διάρκειας οκτώ ημερών που αποκαλούνται «Χρυσή Εβδομάδα». 
Πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκαν 13 εκατομμύρια ταξίδια επιβατών την Πέμπτη - το υψηλότερο ποσοστό από τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης. 
Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Γιουχάν στα τέλη του περασμένου έτους. Η Κίνα φαίνεται να έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του ιού και έχουν αρθεί οι περισσότεροι περιορισμοί.
Η ταξιδιωτική υπηρεσία Qunar είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι οικονομικές πτήσεις προς ορισμένες τουριστικές περιοχές στην Κίνα, όπως η νοτιοδυτική πόλη Λιτζιάνγκ, είχαν εξαντληθεί.
Η αρχή για τις αερομεταφορές της Κίνας εκτιμά ότι οι κρατήσεις για πτήσεις εσωτερικού έχουν αυξηθεί κατά 10,5% σε σχέση με πέρυσι.
Αναμένοντας τεράστια πλήθη σε τουριστικά σημεία της Κίνας, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να περιορίσουν του επισκέπτες στο 75% της χωρητικότητας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης