Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλακιωτάκης (υπουργός Ναυτιλίας): Πτώση-ρεκόρ 98% στις μεταναστευτικές ροές τον Σεπτέμβριο του 2020

tags :
Πλακιωτάκης (υπουργός Ναυτιλίας):  Πτώση-ρεκόρ 98% στις μεταναστευτικές ροές τον Σεπτέμβριο του 2020
Τα εύσημα στο Λιμενικό Σώμα απέδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης
«Ο Σεπτέμβριος ήταν μήνας-ρεκόρ, καθώς οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019 εμφάνισαν μείωση 98%», δήλωσε από τη Σητεία ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Σύμφωνα με τον υπουργό, η μείωση οφείλεται στην εξαιρετική επίδοση του Λιμενικού Σώματος σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων.
Πρόσθεσε ότι πλέον για τη λαθρομετανάστευση χρησιμοποιούνται ιστιοπλοϊκά, μικρά γιοτ, και αλιευτικά, που πλέουν στα διεθνή ύδατα και νότια της Κρήτης. Αυτό έχει ως να τίθενται σε άμεσο κίνδυνο οι ζωές τους και το Λιμενικό να προχωρεί διασώσεις όπως και στο πρόσφατο περιστατικό στη Σητεία.
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της τρέχουσας περιόδου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:
«Το Λιμενικό Σώμα αποφασιστικά και αποτελεσματικά προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και αυτό το κάνει με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, με σεβασμό στους κανόνες εμπλοκής στη θάλασσα και με προτεραιότητα τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.
Για το λόγο αυτό, έχουμε λάβει πρωτοβουλίες ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με επιχειρησιακά μέσα και συστήματα, αύξηση οργανικών θέσεων μέσα από ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 600 εκατομμυρίων ευρώ για την τρέχουσα περίοδο και πάνω από 800 εκατομμύρια για την επόμενη περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης