Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύνοδος Κορυφής: Σχέδιο 4 σημείων από την Πολωνία για την οικονομική ανάκαμψη της Λευκορωσίας

tags :
Σύνοδος Κορυφής: Σχέδιο 4 σημείων από την Πολωνία για την οικονομική ανάκαμψη της Λευκορωσίας
Τιο προβλέπει για τη βίζα, τις επενδύσεις στις υποδομές, την εταιρική σχέση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
 Σχέδιο τεσσάρων σημείων κατέθεσε η Πολωνία στο πλαίσιο της  Σύνοδου Κορυφής με αντικείμενο την οικονομική ανάκαμψη της Λευκορωσίας το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου 202Ο. 
O πρωθυπουργός της Πολωνίας Mateusz Morawiecki παρουσίασε ένα «οικονομικό σχέδιο για μια δημοκρατική Λευκορωσία», το οποίο έχει επίσης την υποστήριξη των πρωθυπουργών της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας.

Το πρώτο σημείο του σχεδίου της Βαρσοβίας, σύμφωνα με το Politico, είναι να ξεκινήσει διάλογο για ένα καθεστώς χωρίς βίζα για τους πολίτες της Λευκορωσίας μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Θα ακολουθήσουν επενδύσεις σε υποδομές, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Το πολωνικό σχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, τον στόχο της έγκρισης των προτεραιοτήτων εταιρικής σχέσης της ΕΕ με τη Λευκορωσία και την έναρξη συνομιλιών σχετικά με μία νέα συμφωνία-πλαίσιο. Η Πολωνία επίσης προτείναι  η ΕΕ να υποστηρίξει μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης