Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Η Βρετανία πρέπει να σεβαστεί τους όρους περί Brexit για να συνεχιστούν οι συνομιλίες με ΕΕ

Ιρλανδία: Η Βρετανία πρέπει να σεβαστεί τους όρους περί Brexit για να συνεχιστούν οι συνομιλίες με ΕΕ
Απειλείται η ιρλανδική ειρήνη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Martin.
Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Micheal Martin δήλωσε την Παρασκευή (2/10/2020) ότι η Βρετανία θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους για το Brexit που είχε συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τα ευαίσθητα σύνορα της Ιρλανδίας,
Οι δηλώσεις έρχονται ως απολογισμός μιας ακόμη εβδομάδας χωρίς σημαντική προόδου για μια νέα εμπορική συμφωνία Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ.

Οι δύο πλευρές δήλωσαν ότι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν εμπόδια στην εξεύρεση τρόπου εξομάλυνσης των μεταξύ τους σχέσεων.
Ο Johnson θα μιλήσει με την επικεφαλής της ΕΕ, Ursula von der Leyen, το Σάββατο 3/10/2020 για να αξιολογήσει τις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική τους σχέση.
Εκεί ίσως συμφωνήσουν και για τα επόμενα βήματα μετά την ανακοίνωση για την εκκίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον της Βρετανίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕ και η Ιρλανδία αναφέρουν ότι το νέο νομοσχέδιο για την εσωτερική αγορά της Βρετανίας απειλεί την ιρλανδική ειρήνη.
"Ανυπομονώ να δώσω την εκτίμησή μου για την κατάσταση του Brexit στους συναδέλφους μου ... συγκεκριμένα τη σημασία της προστασίας και της τήρησης της συμφωνίας αποχώρησης και του πρωτοκόλλου της Ιρλανδίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Martin.
"Αυτό είναι σημαντικό όσον αφορά το εμπόριο, την προστασία των θέσεων εργασίας", δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης