Τελευταία Νέα
Διεθνή

Harker (Fed): H ανάκαμψη του εργατικού δυναμικού είναι ηθική αναγκαιότητα

Harker (Fed): H ανάκαμψη του εργατικού δυναμικού είναι ηθική αναγκαιότητα
Οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες πρέπει να διασφαλίσουν δίκαιη κατανομή κερδών στους χαμηλο- εισοδηματίες δήλωσε ο επικεφαλής της Fed της Φιλαδέλφειας.
Το νέο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα επιτρέψει ελαφρώς υψηλότερο πληθωρισμό για να καλύψει τα κενά στην απασχόληση, αλλά οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να διασφαλίσουν ότι αυτά τα κέρδη θα φτάσουν στους εργαζομένους με χαμηλότερο εισόδημα, δήλωσε την Παρασκευή (2/10/2020) ο Πρόεδρος της Fed της Φιλαδέλφειας, P. Harker.
Οι προκλήσεις λόγω περιορισμών στην πρόσβαση φροντίδας των παιδιών ή στο Διαδίκτυο, καθώς και η έλλειψη πτυχίου κολεγίου, μπορούν να δυσκολέψουν πολλούς εργαζόμενους να κατακτήσουν καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Θα πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να οδηγηθούμε στην άρση αυτών των εμποδίων, δήλωσε ο Harker.
«Η οικοδόμηση μιας δίκαιης ανάκαμψης εργατικού δυναμικού δεν είναι μόνο - κατά την άποψή μου - ηθική αναγκαιότητα, αλλά και οικονομική», είπε σε παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια διάσκεψης.
Πολλές από τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενδέχεται να μην ανακάμψουν αυξάνοντας την ανάγκη για προγράμματα που βοηθούν την προετοιμασία των εργαζομένων για θέσεις εργασίας με καλύτερες αμοιβές και ευκαιρίες ανέλιξης, δήλωσε ο Harker.
Ο επικεφαλής ανέφερε επίσης έρευνα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που διαπιστώνει ότι οι καλύτερα αμοιβόμενοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να εξοικονομήσουν μικρές αυξήσεις εισοδήματος, ενώ οι εργαζόμενοι με χαμηλότερο εισόδημα είναι πιο επιρρεπείς σε απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης