Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fundtrust: Γιατί η ασθένεια Trump είναι καλό νέο για τις αγορές

tags :
Fundtrust: Γιατί η ασθένεια Trump είναι καλό νέο για τις αγορές
Tην άποψη πως το γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό είναι καλό νέο διατυπώνει η επενδυτική εταιρεία Fundtrust
Tην άποψη πως το γεγονός πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό είναι καλό νέο διατυπώνει με ανάλυσή της η επενδυτική εταιρεία Fundtrust.
Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο σημείωσαν πτώση την Παρασκευή, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος Trump και η Πρώτη Κυρία Melania Trump διεγνώσθησαν με COVID-19
Ωστόσο, το sell-off προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία στους μακροπρόθεσμους επενδυτές να αγοράσουν στα χαμηλά, καθώς η διάγνωση του Trump είναι τελικά «καλή για τις αγορές», δήλωσε ο Tom Lee της Fundstrat την Παρασκευή.
Οι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν με τον Lee.
Η Wall Street υποχώρησε έως 1,7% στις συναλλαγές το πρωί της Παρασκευής.
Ο S&P 500 μείωσε τις απώλειές του περισσότερο από το μισό, με τις διαπραγματεύσεις να γίνονται στο ύψος του +0,7%.
Το sell-off της Παρασκευής είναι μια αυθόρμητη αντίδραση, σύμφωνα με τον Lee, η οποία είναι κατανοητή, δεδομένου ότι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον πλανήτη έχει προσβληθεί από το COVID-19 μόλις 35 ημέρες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, αυξάνοντας την αβεβαιότητα ως προς το τι θα συμβεί στη συνέχεια.
Ωστόσο, υπάρχουν διάφοροι λόγοι, σύμφωνα με τον Lee, για τους οποίους η διάγνωση για τον πρόεδρο είναι, στην πραγματικότητα καλή, για το χρηματιστήριο.
Πρώτον, ο Trump θα σταματήσει να είναι επιφυλακτικός απέναντι στα μέτρα προστασίας για την πανδημία.
Θα συμβάλει ουσιαστικά στη συμμόρφωση με το μέτρο της μάσκας, δήλωσε ο Lee.
«Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στον περιορισμό της πρόσφατης αύξησης των περιπτώσεων, ενώ θα μπορούσε να προωθήσει περαιτέρω τη μείωση των κρουσμάτων» δήλωσε ο Lee.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κρούσματα της COVID-19 έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, είναι λογικό να υπάρχει πτώση στις μετοχές.
Η βελτίωση των καθημερινών κρουσμάτων και των θεραπευτικών επιλογών θα μπορούσε να βοηθήσει την οικονομία να «ξανανοίξει» πιο γρήγορα.
Και αν ο Trump ανακάμψει γρήγορα από τον ιό, θα επιβεβαιώσει τις θεραπευτικές πρακτικές των ΗΠΑ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης