Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εντός Νοεμβρίου 2020 η μεταφορά προσωπικού της Alpha Bank στη Cepal με κάλυψη από τις συμβάσεις ΟΤΟΕ - Τραπεζών

tags :
Εντός Νοεμβρίου 2020 η μεταφορά προσωπικού της Alpha Bank στη Cepal με κάλυψη από τις συμβάσεις ΟΤΟΕ - Τραπεζών
Εντός Νοεμβρίου η μεταφορά προσωπικού με κάλυψη ασφαλιστικών και οικονομικών  από τις συμβάσεις ΟΤΟΕ-Τραπεζών
Εντός Νοεμβρίου 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του προσωπικού της Alpha bank που θα στελεχώσει την θυγατρική της Cepal με πλήρη κάλυψη των οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που απορρέουν από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση μεταξύ της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ στην αρχική συμφωνία υπήρξαν ουσιαστικές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο για τη μεταφορά του προσωπικού η οποία «θα πραγματοποιηθεί με όλες τις πρόνοιες της κείμενης νομοθεσίας (Π.Δ. 178) και με πλήρη σεβασμό των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Πέρα από την αποζημίωση των 25.000 ευρώ που συμφωνήθηκε μεταξύ της Διοίκηση της Τράπεζας και του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου Προσωπικού που κατέληξαν  στη διαμόρφωση ενός πλαισίου ασφάλειας, προβλέπεται επίσης:
-Με την οικειοθελή λύση της σύμβασης εργασίας, καταβολή από την Τράπεζα στον υπάλληλο χρηματικής παροχής, ποσού αντίστοιχου με δέκα (10) μικτές μηνιαίες αποδοχές, όπως αυτές θα διαμορφωθούν την 1/12/2020 βάσει των προβλεπόμενων στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση ΟΤΟΕ – Τραπεζών 2019 -2021 (βασικό κλιμάκιο).
-Επίσης προβλέπεται μέχρι τέλος του 2021 η εφαρμογή του 37ωρου.
-Απόλυτη εξασφάλιση των καταβαλλόμενων σήμερα αποδοχών, με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων. Εφαρμογή των αυξήσεων προσωπικού καθώς και του υφιστάμενου ωραρίου εργασίας σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση ΟΤΟΕ – Τραπεζών 2019 -2021, μέχρι και τη λήξη αυτής
-Ασφαλιστική συνέχεια: Οι υπάλληλοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, βάσει του νόμου 4680/2020 έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν την επικουρική τους ασφάλιση αλλά και το ΤΑΥΤΕΚΩ.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Alpha-Εμπορικής εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί από τις συνεχείς επαφές με την Διοίκηση της Τράπεζας, η οποία εξαρχής επέδειξε πνεύμα κατανόησης των επιχειρημάτων μας και διάθεση συνεργασίας αλλά εν τέλει και εκ του αποτελέσματος, επιβεβαίωσε την ειλικρινή της πρόθεση για εξεύρεση λύσης στις δυο κορυφαίες εκκρεμότητες - ασάφειες του υπογραφέντος Πρακτικού Συμφωνίας που είχε επισημανθεί: εκείνες του Ασφαλιστικού και κυρίως της παράτασης εφαρμογής της Κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών και στους υπό μετακίνηση συναδέλφους. Από την στιγμή που δεν θίγονται θεμελιωμένα ή υπό ωρίμανση ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων, όπως σας ενημερώσαμε και κυρίως εφόσον η ομπρέλα προστασίας της ΣΣΕ θα καλύπτει όλο το Προσωπικό, θεωρούμε ότι τίθενται δυο ισχυρές βάσεις διασφάλισης των συναδέλφων, πέραν των άλλων θετικών προβλέψεων της Συμφωνίας, όπως τις έχουμε ήδη επισημάνει.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης