Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπος με φυλάκιση ως 15 χρόνια ο Salvini για την υπόθεση των μεταναστών

tags :
Αντιμέτωπος με φυλάκιση ως 15 χρόνια ο Salvini για την υπόθεση των μεταναστών
Το 2019 ο Salvini έκλεισε τα λιμάνια της Ιταλίας και εγκλώβισε πάνω από 100 μετανάστες σε ένα πλοίο για έξι ημέρες
Ενώπιων του δικαστηρίου εμφανίστηκε σήμερα (3/10) ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας Matteo Salvini ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να του απαγγελθούν κατηγορίες για παράνομη κράτηση μεταναστών στη θάλασσα - ένα έγκλημα που έχει μέγιστη ποινή φυλάκισης 15 ετών.
Η υπόθεση αφορά ένα περιστατικό τον Ιούλιο του 2019, όταν ο Salvini ήταν τότε υπουργός Εσωτερικών, όπου έκλεισε τα λιμάνια της Ιταλίας και εγκλώβισε πάνω από 100 άτομα σε ένα πλοίο για έξι ημέρες όσες περίμενε την απόφαση της ΕΕ για την μετεγκατάστασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.
Ο Salvini ως επικεφαλής της Λέγκας επιδιώκει μέσα από αυτή την δικαστική περιπέτεια να αυξήσει στο μέγιστο το πολιτικό όφελος εξαπολύοντας αντιμεταναστευτικές κορώνες και υποστηρίζοντας ότι ενεργούσε προς το εθνικό συμφέρον επιβραδύνοντας τη ροή παράνομων μεταναστών στη Μεσόγειο.
«Προχωρώντας προς τα εμπρός με το κεφάλι μου ψηλά, με σιγουριά, βέβαιο ότι πάντα ενεργούσα για την υπεράσπιση της πατρίδας και για την ασφάλεια των Ιταλών», έγραψε ο Salvini στο Twitter προτού εισέλθει στην αίθουσα της ανατολικής Σικελίας.
Ο δικαστής Nuzio Sarpietro που προεδρεύει της κλειστής ακρόασης μπορεί να παραπέμψει τον Salvini σε δίκη ωστόσο όπως αναφέρει η  Corriere della Sera θα πάρει πρώτα κατάθεση από πρωθυπουργό Giuseppe Conte πριν αποφασίσει εάν θα ασκήσει κατηγορίες ή όχι τον Salvini.
Οι δικαστές στη Σικελία άνοιξαν την υπόθεση κατά του Salvini με το επιχείρημα ότι  κράτησε αιχμάλωτους τους μετανάστες στη θάλασσα κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες με κίνδυνο της ζωής τους, έως ότου οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν στην μετεγκατάστασή τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης