Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρέσβης Αρμενίας: Η Τουρκία έχει στείλει 4.000 μισθοφόρους από τη Συρία στο Αζερμπαΐτζάν

Πρέσβης Αρμενίας: Η Τουρκία έχει στείλει 4.000 μισθοφόρους από τη Συρία στο Αζερμπαΐτζάν
Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις και έχει μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στο Αζερμπαΐτζάν
Τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στις συγκρούσεις ανάμεσα στην  Αρμενία και το Αζερμαΐτζάν  τονίζει ο Αρμένιο πρέσβης στην Αθήνα, Fadey Charchoghlyan, ο οποίος υπογραμμίζει ότι "η Τουρκία έχει στρατολογήσει 4.000 ξένους τρομοκράτες από περιοχές της Συρίας, που έχε υπό τον έλεγχό της και πολεμά δίπλα – δίπλα με το Αζερμαΐτζάν προκαλώντας αστάθεια στον Καύκασο".
Μιλώντας στην Real News υπογραμμίζει πως "η Τουρκία αποτελεσματικά αυξάνει την επιρροή της και διεξάγει μια πολιτική αποσταθεροποίησης και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε σε ολόκληρη τη γειτονιά της Ανατολικής Μεσογείου ως τη Μέση Ανατολή.
Όπως εκτιμά ο πρέσβης, η στάση της Τουρκίας είναι εξαιρετικά εχθρική απέναντι στην Αρμενία και το Αρτσάκ και επιδεινώνει εξαιρετικά την κατάσταση.
Πρόκειται για μια καινούργια εξέλιξη σε αυτή τη σύγκρουση ενώ προμηθεύει τους Αζέρους με στρατιωτικό υλικό.
Τους τελευταίους μήνες έχει πραγματοποιήσει ασκήσεις και έχει μεταφέρει εξοπλισμό στο Αζερμπαΐτζάν ενώ παρατηρούμε τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα κοντά στη γραμμή επαφής με το Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αζερμπαΐτζαν.
Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την πρωτοβουλία του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δενδια να συγκαλέσει εκτάκτως το συμβούλιο του ΟΑΣΕ, ο Αρμένιος πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αρμενίας στην ελληνική κυβέρνηση και το λαό για την υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.
Υπογράμμισε ότι "από την  πρώτη στιγμή υπήρξε μια επιχειρησιακή επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης