Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Yeni Safak: Το Oruc Reis, έτοιμο για νέα αποστολή - Αντιδράσεις για τις ελληνικές NAVTEX

Yeni Safak: Το Oruc Reis, έτοιμο για νέα αποστολή - Αντιδράσεις για τις ελληνικές NAVTEX
Η Τουρκία συντηρεί την ένταση με την Ελλάδα
«Το Oruc Reis είναι έτοιμο για μια νέα αποστολή» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει... κλίμα ενόψει της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού και βρίσκεται πλέον στ’ ανοιχτά του λιμανιού της Αττάλειας.
«Σε μια θαλάσσια περιοχή 3.500 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησε στις 10/8/2020» επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σχετικά με τις έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Στην Τουρκία επικρατεί έντονη ενόχληση για τις ελληνικές NAVTEX από τον σταθμό Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού μας Ναυτικού για ασκήσεις στην περιοχή.
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στην έκδοση δύο αντι-NAVTEX: η μία αφορά στην περιοχή Νοτιοανατολικά της Κρήτης, σε περιοχή του τουρκολιβυκού μνημονίου, ενώ η δεύτερη την περιοχή νότια του Καστελόριζου.
Επί της ουσίας, οι Τούρκοι διεκδικούν την αρμοδιότητα να εκδίδουν NAVTEX για περιοχές που κανονικά την ευθύνη έχει η Ελλάδα.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης