Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λιθουανία: Σε καραντίνα ο Υπ. Εξωτερικών μετά την συνάντηση με επιβεβαιωμένο κρούσμα από την γαλλική αποστολή

Λιθουανία: Σε καραντίνα ο Υπ. Εξωτερικών μετά την συνάντηση με επιβεβαιωμένο κρούσμα από την γαλλική αποστολή
Δύο μέλη του προσωπικού της γαλλικής πρεσβείας στο Βίλνιους εντοπίστηκαν θετικά στον ιό - Σε καραντίνα ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών μετά την γαλλική επίσκεψη στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2020
Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Linas Linkevicius θα απομονωθεί για μια εβδομάδα μετά από επαφή με τα μέλη της αντιπροσωπείας του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν, τα οποία βρέθηκαν αργότερα θετικά στον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, ο υπουργός έδωσε το παρών σε πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της γαλλικής επίσκεψης στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2020, δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης σύμφωνα με το Reuters.
Το πρακτορείο ειδήσεων BNS της Λιθουανίας ανέφερε ότι δύο μέλη του προσωπικού στη γαλλική πρεσβεία στο Βίλνιους, που ήταν μέρος της αντιπροσωπείας, εντοπίστηκαν θετικά στον ιό.
Δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο Linkevicius, ο οποίος είχε συναντήσει δια ζώσης τον πρόεδρο Macron κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έχει βρεθεί και ο ίδιος θετικός.
Ο Πρόεδρος Gitanas Nauseda, η σύζυγός του και αρκετά μέλη του γραφείου του προέβησαν μάλιστα σε τεστ διάγνωσης, τα οποία βρέθηκαν όλα αρνητικά, σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου σε δήλωση για τον Τύπο (5/10/2020).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης