Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Επιλεκτικές κινήσεις, δε σπάνε αντιστάσεις – Χρειάζονται επενδυτές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Επιλεκτικές κινήσεις, δε σπάνε αντιστάσεις – Χρειάζονται επενδυτές
ΑΓΟΡΑ: Καλή η επένδυση της Microsoft, αλλά θέλουμε πολλές και μπορεί κάποιοι να έχουν πεισθεί να επενδύσουν (κυρίως στον τουρισμό), αλλά βλέπουμε πως στο ΧΑ, οι επενδυτές απέχουν. Αυτό σημαίνει πολλά… Από εκεί πρέπει να δοθεί το σύνθημα. Όσο τελειώνει ο ένας και δε μπορεί να αναπνεύσει μία μετοχή, γιατί ξεκινάει άλλος τις πωλήσεις, προκοπή δε θα δούμε.

Αυτό το rotation, δεν αρκεί. Σήμερα δηλαδή ξεχώρισαν Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΤΕ. Οι υπόλοιπες μετοχές τη μία πάνε λίγο πάνω και την άλλη ξανά κάτω. Ο τζίρος είναι για κλάματα. Με τέτοιους τζίρους μπαίνουν μέσα όλες οι χρηματιστηριακές.

Πολλές εισηγμένες έχουν μεγάλη ρευστότητα, αλλά ούτε το ΧΑ επιλέγουν. Τα κρατάνε στα σεντούκια των τραπεζών με μηδενικά επιτόκια. Θα μπορούσαν να αγοράσουν στρατηγική θέση σε πολλές εισηγμένες κάποιες, αλλά αδιαφορούν. Αυτή η αδιαφορία για τις ελληνικές μετοχές μας δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Δεν έχουμε παράπονο βέβαια από τη σημερινή συνεδρίαση, η οποία είχε πολύ καλή άνοδο αλλά πολλές μετοχές εξακολουθούν να έχουν άσχημη συμπεριφορά. Ο κλάδος της ενέργειας τραβάει τα βλέμματα, με τη ΔΕΗ λόγω παρουσίασης και τη Μυτιληναίος να πρωταγωνιστούν.

Τράβηξε λίγο ο ΟΠΑΠ και η Viohalco, προσπαθεί να αντιδράσει η Motor Oil και από τις τράπεζες ξεχώρισε μόνο η Εθνική, αν και στο κλείσιμο περιόρισε την άνοδο. Ο τραπεζικός δείκτης παραμένει κάτω από τις 300 μονάδες. Τραγικός πραγματικά.

Με αυτά και με αυτά πάνω από τις 630 μονάδες έκλεισε ο γενικός δείκτης με συναλλαγές 37 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Θεαματική κίνηση. Έχει δώσει τρομερή απόδοση το τελευταίο διάστημα και φυσικά από τα χαμηλά της. Στις επιλογές της στήλης και μπαίνει πλέον σε αυτές με θετική απόδοση. Θα μπορούσαμε να δούμε και τη μετοχή προς τα 10,40 ευρώ. Η απόδοση είναι μεγάλη, βάζουμε και κάτι στην τσέπη…

Κλείσιμο στα 9,60 ευρώ με άνοδο 3,78% και όγκο 385 χιλ. τεμάχια. Υψηλό ημέρας στα 9,75 ευρώ και χαμηλό στα 9,2250 ευρώ. Αποτίμηση 1,37 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Πολύ καλή και η δική της κίνηση. Από νωρίς ξεχώρισε. Στα 5,19 ευρώ και στο +3,39% με όγκο 548 χιλ. τεμάχια.

VIOHALCO: Στις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στα 3,03 ευρώ και στο +4,30% με όγκο 271 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Σκέτη απογοήτευση. Στα 4,55 ευρώ και στο -2,25%.

ΛΑΜΔΑ: Τραγική η εικόνα της. Γέρνει το γράφημα εδώ και καιρό. Στα 5,45 ευρώ με όγκο 171 χιλ. τεμάχια.

ΑEGEAN: Παραμένουν πρόθυμοι οι πωλητές να δώσουν και κάτω από τα 3 ευρώ. Βρίσκουμε μία στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα και μία ακόμη αρκετά χαμηλότερα. Κλείσιμο σε χαμηλό ημέρας και στα 2,8050 ευρώ με απώλειες 3,94%. Πέμπτη συνεχόμενη πτωτική.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Απογοητευτική η εικόνα. Η απουσία αγοραστών και ο τρόπος που πέφτει η μετοχή δείχνει πως μάλλον θέλουν κάποιοι να πάει χαμηλότερα για να μαζευτούν εκεί τα κομμάτια των πωλητών. Αναφορικά με τις ίδιες μετοχές θα θυμίσουμε πως η απόφαση της γενικής συνέλευσης πάρθηκε τέλη Ιουνίου και αμέσως ξεκίνησαν οι αγορές. Οι πρώτες έγιναν στα 4,70 ευρώ περίπου και η μετοχή λόγω αποχώρησης του ξένου συνέχισε να πέφτει. Βέβαια υπάρχει και όριο στις αγορές. Δεν μπορεί να πάρει όσες θέλει η εταιρεία. Θα λέγαμε πως πλέον έχει καλό μέσο κόστος κτήσης και μάλλον θα βελτιωθεί περαιτέρω.

ΕΚΤΕΡ: Άφαντοι και εδώ οι αγοραστές και μόλις πάει να σηκώσει λίγο κεφάλι ο τίτλος οι πωλητές τη βυθίζουν. Στα 0,7470 ευρώ και στο -1,71% με όγκο 3 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι με τη μετοχή να γράφει και νέα χαμηλά έτους.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με όγκο και εδώ η πτώση. Δεν έχει σπάσει η συσσώρευση αλλά δεν έχει κάνει και πολλά η μετοχή τους τελευταίους μήνες. Στα 0,8420 ευρώ και στο -3,66% με 49 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 15,5 εκατ. ευρώ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Νέα υψηλά! Στα 6,36 ευρώ και στο +3,25% με όγκο 56 χιλ. τεμάχια. Από τις ανοδικές εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης αυτή ξεχώρισε. Η αποτίμησή της πλέον ξεπερνά 3 του FTSE 25.

Η στήλη επιστρέφει 13 Οκτωβρίου

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης