Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Θα πληρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει χιλιάδες αγωγές εναντίον της

Johnson & Johnson: Θα πληρώσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει χιλιάδες αγωγές εναντίον της
Η J&J βρίσκεται αντιμέτωπη με 16.000 αγωγές από καταναλωτές που υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα ταλκ της εταιρείας προκάλεσαν καρκίνο
Η Johnson & Johnson αναμένεται να πληρώσει ποσό πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει χιλιάδες αγωγές που κατηγορούν το προϊόν της - μια παιδική πούδρα - ότι προκάλεσε καρκίνο, σύμφωνα με το Bloomberg, σε δημοσίευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020.
Ειδικότερα, η J&J αντιμετωπίζει περισσότερες από 19.000 αγωγές από καταναλωτές που ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα με talc της εταιρείας, προκάλεσαν καρκίνο λόγω μόλυνσης με αμίαντο, ένα γνωστό καρκινογόνο υλικό.
Ο αμερικανικό κολοσσός αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση Bloomberg, αλλά επανέλαβε ότι η βρεφική του πούδρα είναι ασφαλής, «δεν περιέχει αμίαντο και δεν προκαλεί καρκίνο».
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, επιλέγουμε να επιλύσουμε αγωγές, οι οποίες γίνονται χωρίς αναγνώριση ευθύνης και σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει η θέση μας σχετικά με την ασφάλεια των προϊόντων μας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.
Τον Μάιο του 2020, η J&J δήλωσε ότι θα σταματήσει να πωλεί τα talc της στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μετά τη ραγδαία μείωση στην ζήτηση τους.
Η εταιρεία έκανε λόγο τότε για «παραπληροφόρηση» σχετικά με την ασφάλεια του προϊόντος εν μέσω ενός φράγματος νομικών προκλήσεων.
Η J&J πάντως ελέγχθηκε σχετικά με την ασφάλεια της πούδρας της, σε ερευνητική έκθεση που δημοσίευσε το Reuters το 2018, η οποία διαπίστωνε ότι η εταιρεία γνώριζε για δεκαετίες ότι ο αμίαντος «κρύβεται» στο talc της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης