Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η Rosaviatsia “χαλαρώνει” τα σύνορα - Για ποιες χώρες πήραν άδεια πτήσης οι Ρωσικές αεροπορικές

tags :
Η Rosaviatsia “χαλαρώνει” τα σύνορα - Για ποιες χώρες πήραν άδεια πτήσης οι Ρωσικές αεροπορικές
H Ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας, Rosaviatsia, διευκρινίζει ότι δεν γίνεται λόγος για “άνοιγμα των συνόρων”
Μόλις μία μέρα μετά την ανανέωση της αεροπορικής οδηγίας από Ελληνικής πλευράς, για τους Ρώσους επισκέπτες της χώρας, όπου παραμένει σε εφαρμογή το ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα και μόνο στους αερολιμένες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, η Rosaviatsia δημοσίευσε τη λίστα των αερομεταφορέων που θα πραγματοποιήσουν διεθνείς πτήσεις οσονούπω.
H Ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας, Rosaviatsia, διευκρινίζει ότι δεν γίνεται λόγος για “άνοιγμα των συνόρων”. Στην πραγματικότητα, οι αεροπορικές εταιρείες έλαβαν το δικαίωμα να εκτελούν τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις σε πολλές γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και, ορισμένων μόνον, ευρωπαϊκών χωρών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη οδηγία χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων που είχαν ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και το κλείσιμο των ρωσικών συνόρων. Το προηγούμενο έγγραφο της Διυπηρεσιακής των Αερομεταφορών ήταν μάλλον τεχνικού χαρακτήρα και περιείχε κυρίως πληροφορίες σχετικά με την ανάκληση εγκρίσεων για διάφορους προορισμούς.

Τακτικές πτήσεις

Οι πρώτες άδειες, για τακτικές πτήσεις, αφορούν στις επτά χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών). Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν. Υποτίθεται ότι οι αερομεταφορείς θα μπορούν να πετούν προς αυτές τις κατευθύνσεις από διαφορετικές πόλεις της Ρωσίας.
Η AZUR air θα μπορεί να εκτελεί διάφορες πτήσεις προς την Αίγυπτο. Μέχρι στιγμής εκτελεί μόνο προς Κάιρο. Κατά τη χειμερινή περίοδο θα εκτελεί 7 πτήσεις την εβδομάδα και η Pobeda 14 πτήσεις την εβδομάδα προς Αίγυπτο και Ντουμπάι.
Οι αεροπορικές εταιρείες που έλαβαν άδεια για πτήσεις προς Σαουδική Αραβία, είναι η Nordwind προς Ριάντ και η UTair προς Τζέντα.
Η AZUR air, θα μπορεί επίσης, να πραγματοποιεί διευρυμένο δίκτυο πτήσεων προς Λονδίνο και πιο περιορισμένες, από Μόσχα μόνον, προς Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.
Η Διυπηρεσιακή Επιτροπή εξέδωσε επίσης άδειες για διάφορα δρομολόγια στη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες και την Τσεχική Δημοκρατία.
Το έγγραφο περιέχει επίσης εγκρίσεις για ορισμένες μόνο διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις οποίες είχαν ήδη αποκατασταθεί οι πτήσεις. Για παράδειγμα, το UTair θα μπορεί να πετάξει από τη Μόσχα στην Τανζανία με συχνότητα 3 πτήσεις την εβδομάδα.
Η AZUR air εξασφάλισε επίσης άδεια για 2 πτήσεις την εβδομάδα, από Μόσχα προς Μαλδίβες. Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι ήδη “ανοιχτή”, αλλά η Aeroflot κάλυπτε μόνη όλες τις επιτρεπόμενες πτήσεις.
Μεγάλος αριθμός αδειών δόθηκε στις AZUR Air, Royal Flight, NordStar και Red Wings για διάφορους προορισμούς στην Κίνα.

Πτήσεις τσάρτερ

Οι πτήσεις τσάρτερ εγκρίνονται για έξι μόνο χώρες. Αυστρία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Ισπανία, Κούβα και Γαλλία. Όλες αυτές οι διαδρομές είναι ακόμα κλειστές για εμπορικές πτήσεις.

Για τη χειμερινή περίοδο, τέλος, εκδόθηκαν άδειες για πτήσεις προς Αυστρία, Ισπανία, Κούβα και προς Γαλλία.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης