Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία - κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

Ιταλία - κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους
Μετά την νέα έξαρση του κορωνοϊού η Ιταλία βάζει προστατευτική ασπίδα κατά του κορωνοϊού
Η Ιταλία καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προσώπου σε όλους τους εξωτερικούς χώρους από τις 7 Οκτωβρίου 2020 επιχειρώντας έτσι να μειώσει την ραγδαία εξάπλωση του COVID-19, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της γείτονος χώρας.
Η απόφαση επάρθη ύστερα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου συμφωνήθηκε το νέο μέτρο αναφέρει το Reuters.
Η Ιταλία σημείωσε σταθερή αύξηση στα νέα κρούσματα τους τελευταίους δύο μήνες (Σεπτέμβριο- Οκτώβριο 2020), αν και ο αριθμός της εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλότερος από αυτούς που καταγράφονται σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Βρετανία.
Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης διάταγμα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του COVID-19 έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, ανέφερε πηγή του υπουργικού συμβουλίου.
Το προβλεπόμενο πρόστιμο για τους παραβάτες κυμαίνεται από 400 μέχρι 1000 ευρώ, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων στο εσωτερικό των οποίων παραβιάζεται ο συγκεκριμένος κανόνας.
Μνήμες Μαρτίου (2020) ξυπνά το δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ιταλία
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο (6/10/2020) έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από κορωνοϊό 28 άνθρωποι και καταγράφηκαν 2.677 νέα κρούσματα.
Τα περισσότερα περιστατικά σημειώνονται στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (395), στη Λομβαρδία (350) και στην περιοχή Λάτιο, με πρωτεύουσα τη Ρώμη (275).
Σε ό,τι αφορά επιπλέον αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, είναι πιθανό το όλο θέμα να ξανασυζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα (12/10/2020), μετά από μια συνολική εκτίμηση της πορείας των κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης