Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου - Ζωτικής σημασίας το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης

Fed: Η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου - Ζωτικής σημασίας το πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης
Τί αναφέρουν τα πρακτικά της Fed για τη συνεδρίαση 15-16 Σεπτεμβρίου 2020
Η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάμπτει ταχύτερα του αναμενομένου, εκτίμησαν μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC) της Federal Reserve (Fed) κατά τη συνεδρίαση 15-16 Σεπτεμβρίου 2020.
Βέβαια, τα μέλη υπογράμμισαν τις αδυναμίες, οι οποίες παραμένουν εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.
Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας ανησυχούν ότι η έλλειψη περαιτέρω δημοσιονομικών κινήτρων, που έπαιξαν σημαντικός ρόλο στην τόνωση της οικονομίας τους τελευταίους μήνες, θα θέσει σε κίνδυνο την ανάκαμψη της οικονομίας.
Τα πρακτικά δείχνουν ότι τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν πως οι χρηματοοικονομικές συνθήκες έχουν χαλαρώσει ελαφρώς, αλλά και ότι η πανδημία θα συνεχίσει να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον.
«Οι μικρές επιχειρήσεις και οι αγρότες ενισχύθηκαν από την υποστήριξη και η οικονομία ανέκτησε περισσότερες θέσεις εργασίας από το αναμενόμενο μέχρι τον Αύγουστο.
Η απουσία περαιτέρω δημοσιονομικής στήριξης θα επιδεινώσει τις οικονομικές δυσκολίες σε κοινότητες μειονοτήτων και χαμηλού εισοδήματος», ανέφεραν τα πρακτικά.
«Οι επιχειρηματικές επενδύσεις άρχισαν να παίρνουν την ανιούσα, αν και άνισα μεταξύ των βιομηχανιών.
Τα μέλη αναμένουν την αβεβαιότητα που περιβάλλει τις οικονομικές προοπτικές ως πολύ αυξημένη, με την πορεία της οικονομίας να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του ιού ·από τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν άτομα, επιχειρήσεις και δημόσιοι αξιωματούχοι ·και από την αποτελεσματικότητα στα μέτρα δημόσιας υγείας μέτρα για την αντιμετώπισή του».
Υπενθυμίζονται οι προβλέψεις της Fed για την αμερικανική οικονομία:
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης