Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιστορική απόφαση ή ιδεολογική δίωξη ο ντροπιαστικός στιγματισμός εγκληματική οργάνωση για την Χρυσή Αυγή; - Υπαρκτός ο κίνδυνος ναζισμού ή ανόητη προπαγάνδα;

Ιστορική απόφαση ή ιδεολογική δίωξη ο ντροπιαστικός στιγματισμός εγκληματική οργάνωση για την Χρυσή Αυγή; - Υπαρκτός ο κίνδυνος ναζισμού ή ανόητη προπαγάνδα;
Η απόφαση του δικαστηρίου κατά της Χρυσής Αυγής που τελικώς θα οδηγήσει τον πυρήνα της ηγεσίας στην φυλακή καθώς αυτό είναι το βασικό σενάριο αποτελεί μια πράξη ατιμωτική
Το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση κατά της Χρυσής Αυγής αποφάνθηκε ότι ένα κόμμα, όλοι οι βουλευτές, ακόμη και αυτοί που είναι ηλικίας 77 ετών και η σύζυγός του Ν. Μιχαλολιάκου γενικού γραμματέα του κόμματος… είναι εγκληματική οργάνωση.
Εγκληματική οργάνωση σημαίνει οργάνωση που συντόνιζε επιθέσεις ρατσιστικές αλλά είχε και οικονομικό όφελος.
Οικονομικό όφελος δεν προέκυψε αλλά το δικαστήριο επέμεινε ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής διεύθυνε ομάδες ώστε να εκτελούν επιθέσεις κατά αλλοδαπών κ.α.
Για ορισμένους η απόφαση της δικαιοσύνης είναι ιστορική καθώς ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έφθασε να υποστηρίζεται από το 9% με 10% του εκλογικού σώματος κρίθηκε εγκληματική οργάνωση μια άκρως ατιμωτική κατηγορία για στελέχη που αυτοχαρακτηρίζονται εθνικιστές.
Την ίδια στιγμή η εισαγγελέας στην εισήγηση της πριν μήνες αθώωνε τα ηγεσία και τα βασικά στελέχη της Χρυσής Αυγής τεκμηριώνοντας νομικά την άποψη ότι δεν υφίσταται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης.
Τα βασικά ερωτήματα λοιπόν είναι
1)Είναι ιστορική απόφαση;
2)Είναι ιδεολογική δίωξη την οποία ενορχήστρωσε η ΝΔ συμπορευόμενη από την αριστερά;
3)Είναι Υπαρκτός ο κίνδυνος ναζισμού;
4)Μήπως όλα αυτά είναι ανόητη προπαγάνδα;

Ντροπιαστική εξέλιξη

Η απόφαση του δικαστηρίου κατά της Χρυσής Αυγής που τελικώς θα οδηγήσει τον πυρήνα της ηγεσίας στην φυλακή καθώς αυτό είναι το βασικό σενάριο αποτελεί μια πράξη ατιμωτική.
Η κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης στιγματίζει την Χρυσή Αυγή και το εθνικιστικό κίνημα και ουσιαστικά ενταφιάζει την πολιτική πορεία του κόμματος.
Για την Χρυσή Αυγή επήλθε πολιτικός θάνατος.
Ποια ήταν τα ελατήρια της απόφασης;
Θα πρέπει να δούμε την απόφαση της δικαιοσύνης λαμβάνοντας υπόψη την προκλητική και ωμή παρέμβαση των πολιτικών κομμάτων ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
Είναι η πρώτη φορά που όλα τα πολιτικά κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου συμπορεύθηκαν απέναντι στην Χρυσή Αυγή κατηγορώντας για ναζιστικό μόρφωμα και καταδικάζοντας το πριν καν αποφασίσει η δικαιοσύνη.
Την ίδια στιγμή καθολικά τα μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν τον ρόλο της Χρυσής Αυγής ως τίποτε λιγότερο από εγκληματική οργάνωση.
Όμως η απόφαση για να καταδικαστούν όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής με την ατιμωτική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ακόμη και ηλικίας 77 ετών ή η σύζυγος Μιχαλολιάκου ακριβώς επειδή ήταν σύζυγος του Μιχαλολιάκου  υποκρύπτει πολιτικά ελατήρια και πολιτική πίεση.
Η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι αποτελεί πολιτική και ιδεολογική δίωξη, ο Μιχαλολιάκος ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι ουδέποτε αποδείχθηκε η συμμετοχή του στην δήθεν εγκληματική οργάνωση, αρνείται τις κατηγορίες.
Δεν έπεισε, όμως ούτε ο ίδιος, ούτε τα υπόλοιπα στελέχη.
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει είναι εγκληματική οργάνωση επειδή το δικαστήριο αποφάνθηκε έτσι με στοιχεία ή είναι εγκληματική οργάνωση επειδή πιέστηκε να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα;
Όταν σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος πίεσε το δικαστήριο να οδηγήσει στην φυλακή τους ναζιστές, ρατσιστές και άλλα κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν, όταν 10 χιλιάδες άνθρωποι έξω από το Εφετείο σε ρόλου λαϊκού δικαστηρίου επέμειναν για φυλάκιση… οι 3 δικαστές προφανώς και δεν μπορούσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και προφανώς δεν μπορούσαν να πάνε κόντρα σε μια απαίτηση ενός πολιτικού συστήματος που ζητούσε καταδίκη.

Πολιτική και ποινική δίωξη

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η υπόθεση Χρυσή Αυγή θα πρέπει να αναλυθεί με όρους πολιτικούς και όρους ποινικούς.
Η απόφαση του δικαστηρίου έχει πολιτικές και ποινικές προεκτάσεις.
Στις ποινικές προεκτάσεις δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ποινές είναι εύλογες καθώς στο ποινικό σκέλος αποδείχθηκαν ότι πολλά στελέχη προέβησαν σε παράνομες πράξεις με βασική την δολοφονία ενός αριστεριστή μουσικού.
Ως προς το πολιτικό σκέλος, η απόφαση του δικαστηρίου εν μέσω μιας βαριάς ομιχλώδους απαίτησης για καταδίκη, οι 3 δικαστές δεν τόλμησαν να υψώσουν το νομικό τους ανάστημα και προφανώς εξομοίωσαν την ποινική με την πολιτική ευθύνη.
Χωρίς αμφιβολία η κατηγορία και η καταδίκη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης είναι προσβλητική, μειωτική, ατιμωτική για ένα κόμμα που πρεσβεύει εθνικιστές ιδέες.

Ναζιστικό μόρφωμα ή εθνικιστικό κίνημα;

Κυριαρχεί εδώ και πολύ καιρό η πολιτική κατηγορία ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό μόρφωμα επειδή ο Μιχαλολιάκος ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής πριν 35 χρόνια σε φωτογραφία χαιρετούσε ναζιστικά.
Την ίδια ώρα το δικαστήριο κατά την απολογία του ρωτούσε τον Κασιδιάρη βασικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής εάν έχει τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό ή εάν πιστεύει σε ναζιστικές ιδέες.
Μια ερώτηση ετέθη εάν δηλαδή ενεπλάκηκε σε επεισόδια κατά μεταναστών.
Το βασικό ερώτημα επειδή θα υπάρξουν πολλοί που θα πουν ήταν ναζιστικό μόρφωμα και άλλοι που θα πουν είναι εθνικιστικό κίνημα που διώκεται για τις ιδέες του… είναι το εξής.
Κινδυνεύει η ελληνική δημοκρατία και κάθε ευρωπαϊκή δημοκρατία από τον ναζισμό;
Η προπαγάνδα της αριστεράς, η προπαγάνδα περί ναζισμού έχει βάση, η προπαγάνδα ακόμη και της ΝΔ που επικαλείται τον ναζισμό για εσωτερική κατανάλωση και για ψηφοθηρικούς λόγους έχει βάση.
Θα πρέπει να είναι ανόητος κανείς για να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από τον ναζισμό.
Ο ναζισμός κυριάρχησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, δεν επηρεάζει καμία πολιτική τάση στην Ευρώπη, δεν αποτελεί κανένα κίνδυνο γιατί απλά δεν υφίσταται ως ιδεολογικό ή πολιτικό ρεύμα.
Πρόκειται για μια μυθοπλασία της αριστεράς, μια κολακεία απέναντι στο ισραηλινό λόμπι που έχει ευαισθησία στο ζήτημα και βεβαίως δεν μπορεί ένας γνήσιος εθνικιστής να είναι ναζιστής.
Ο εθνικιστής προτάσσει το συμφέρον της πατρίδας του, η ναζιστική θεωρία απλά ανήκει στην ιστορία δεν έχει καμία αναφορά στην κοινωνία, οπότε το επιχείρημα ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τον ναζισμό είναι παιδαριώδης προσέγγιση…
Είναι η έλλειψη επιχειρημάτων, η ένδεια πραγματικών επιχειρημάτων.

Υποσημειώσεις

Μέρος των διαδηλωτών που παραβρέθηκαν έξω από το Εφετείο είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κυριαρχούν στις διαδηλώσεις των αναρχικών, οι ίδιοι άνθρωποι που κατέσπασαν την Αθήνα, οι ίδιοι άνθρωποι που προκαλούν επεισόδια με πρωταγωνιστές το ΠΑΜΕ και άλλες αναρχικές ομάδες.
Τα πολιτικά κόμματα ταυτίστηκαν με αυτούς τους ανθρώπους, όλοι έβαλαν τον μανδύα της δημοκρατίας απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό, δήθεν τον ναζισμό, κατασκεύασαν ενόχους και φθάσαμε στο σήμερα όπου ένα πολιτικό κόμμα θεωρείται εγκληματική οργάνωση… και ξανά η ηγεσία θα βρεθεί στην φυλακή.
Η ιστορία θα αποδείξει εάν η Χρυσή Αυγή ήταν όντως εγκληματική οργάνωση ή κατασκευάστηκε η πολιτική της δίωξη γιατί ήταν φωνή που ενοχλούσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης