Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η συμμαχία Chevron - Noble αναβαθμίζει το ρόλο του Ισραήλ στο φυσικό αέριο της Αν. Μεσογείου

Η συμμαχία Chevron - Noble αναβαθμίζει το ρόλο του Ισραήλ στο φυσικό αέριο της Αν. Μεσογείου
Οι  εναποθέσεις υδρογονανθράκων στα πεδία Tamar και Leviathan θα μπορούσαν να καλύψουν τις εγχώριες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ για τα επόμενα 30 χρόνια
Η αμερικανική εταιρεία ενέργειας Chevron ολοκλήρωσε την εξαγορά της Noble Energy, συμπληρώνοντας το ήδη ισχυρό χαρτοφυλάκιό της με τα υψηλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία της Noble.
Και αυτός ο συνδυασμός αναμένεται να προσφέρει ισχυρά οικονομικά οφέλη, όχι μόνο στους ομίλους, αλλά και στο ίδιο το Ισραήλ, εκτιμούν οι αναλυτές.
Ήδη άλλωστε η ισραηλινή κυβέρνηση έχει στηρίξει την εξαγορά, καθώς η είσοδος ενός διεθνούς γίγαντα πετρελαίου στην ισραηλινή οικονομία προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και στους παραγωγούς ενέργειας.  
8
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η Chevron κατέχει σημαντικό μερίδιο στα πεδία φυσικού αερίου του Ισραήλ Tamar και Leviathan.
Η Noble Energy κατείχε το 25% του Tamar και το 40% του Leviathan.
Το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι φυσικοί πόροι του Ισραήλ αξίζουν περίπου 480 εκατομμύρια ισραηλινά σέκελ ή 141 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε στα τέλη Αυγούστου.
Αυτό το κέρδος ήταν μια αύξηση περίπου 13% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σχεδόν όλα τα κέρδη προέρχονταν από τα πεδία φυσικού αερίου Tamar και Leviathan.
Πριν από περίπου 7 χρόνια, η εξόρυξη φυσικού αερίου ξεκίνησε από το πεδίο Tamar.
Η εκμετάλλευση του πεδίου Leviathan ξεκίνησε στα τέλη του 2019.
Τον Ιανουάριο του 2020, το Ισραήλ και η Αίγυπτος ανακοίνωσαν συμφωνία 19,5 δισ. δολαρίων για την πραγματοποίηση κοινών εργασιών στα πεδία Tamar και Leviathan.
s1
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα πεδία Tamar και Leviathan που ανακαλύφθηκαν το 2009 και το 2010 περιέχουν συλλογικά 26 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με ειδικούς, οι εναποθέσεις υδρογονανθράκων στα πεδία Tamar και Leviathan θα μπορούσαν να καλύψουν τις εγχώριες ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ για τα επόμενα 30 χρόνια, καθιστώντας τη χώρα περιφερειακό εξαγωγέα φυσικού αερίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης