Τελευταία Νέα
Διεθνή

Facebook: «Κατέβασε» αναρτήσεις που μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία λόγω των αμερικανικών εκλογών

Facebook: «Κατέβασε» αναρτήσεις που μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία λόγω των αμερικανικών εκλογών
Ωστόσο το επίμαχο βίντεο του Donald Trump Jr που καλεί για έναν «στρατό Trump» παραμένει online
Μπλόκο από το Facebook σε αναρτήσεις που καλούν εθελοντές από το Ρεπουμπλικανό κόμμα, για μυστική παρακολούθηση δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ που χρησιμοποιούν «στρατιωτικοποιημένη γλώσσα».
Η πλατφόρμα έκρινε πως οι εν λόγω δημοσιεύσεις ενίσχυσαν την ισχύ των υποκινητών βίας που εν δυνάμει μπορούν να οδηγήσουν σε χάος τις ΗΠΑ με αφορμή τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Ειδικότερα, το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο προσπαθεί να αναδιαμορφώσει τους κανόνες του για τις κάλπες στις 3ης Νοεμβρίου, καθώς ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι επιχείρησαν να κινητοποιήσουν χιλιάδες εθελοντές ώστε να παρακολουθήσουν δημοσκοπήσεις ώστε να εντοπίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του Προέδρου Donald Trump περί απάτης.
Μάλιστα, ο ίδιος ο γιος του προέδρου Donald Trumpo Junior αναζήτησε τέτοιους εθελοντές για τον λεγόμενο «Στρατό για Trump» σε ένα βίντεο του Σεπτεμβρίου (2020) που συγκέντρωσε εκατομμύρια προβολές στα κοινωνικά μέσα.
Κριτική εναντίον Facebook
Παρά όμως την απόσυρση ορισμένων αναρτήσεων, το βίντεο του μικρότερου γιου Trump, δεν έχει ακόμα κατέβει.
Ο κολοσσός Zuckenberg συνεχίζει να δέχεται έτσι σφοδρές επιθέσεις για την στάση του κατά της παραπληροφόρησης.
Το Facebook επιτρέπει σε αυτό το βίντεο να παραμένει online την ώρα που επιβεβαίωσε παράλληλα ότι παραβίαζε τους νέους κανόνες της εταιρείας.
Η διαγραφή της ανάρτησης Trump
Πριν από λίγες μέρες η πλατφόρμα, διέγραψε ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ Turmp στην οποία ισχυριζόταν λανθασμένα ότι η Covid-19 είναι λιγότερο θανατηφόρα από την εποχική γρίπη.
Εκπρόσωπος της facebook επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κατέβασε την ανάρτηση επειδή παραβιάζει τους κανόνες της σε ό,τι αφορά την παραπληροφόρηση για την Covid-19.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποτίμησε για άλλη μια φορά την πανδημία της Covid-19, συγκρίνοντάς την με τη γρίπη, με ανάρτησή του και στο Twitter και η πλατφόρμα αντέδρασε προσθέτοντας μια επισήμανση στην οποία αναφέρεται ότι η δήλωση αυτή ενδέχεται να περιλαμβάνει δυνητικά παραπλανητικές πληροφορίες.
"Έρχεται η εποχή της γρίπης! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά το Εμβόλιο, πεθαίνουν από Γρίπη.
Και εμείς θα κλείσουμε τη Χώρα; Όχι, μάθαμε να ζούμε μαζί της, όπως ακριβώς μαθαίνουμε να ζούμε και με την Covid, που στους περισσότερους πληθυσμούς είναι πολύ λιγότερο θανατηφόρα" έγραφε το "τουίτ" του Ρεπουμπλικάνου προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης