Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΚΕ: Η αντιπαράθεση για Κοντονή να μη λειτουργήσει ως «πλυντήριο» για το πολιτικό σύστημα

ΚΚΕ: Η αντιπαράθεση για Κοντονή να μη λειτουργήσει ως «πλυντήριο» για το πολιτικό σύστημα
Η αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Κοντονή να μη λειτουργήσει ως «πλυντήριο» της ανοχής που υπήρξε από το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή
«Η πολιτική αντιπαράθεση γύρω απ' τις δηλώσεις Κοντονή δεν πρέπει να λειτουργήσει ως ένα ακόμη "πλυντήριο" για την ανοχή που υπήρξε απ' το αστικό πολιτικό σύστημα στη Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.
«Ο κ. Κοντονής επιβεβαίωσε αυτό που απ' την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα απ' την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -τόσο ως προς το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής για την εγκληματική οργάνωση όσο και ως προς το ζήτημα της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων- δημιουργούσε προϋποθέσεις για ευνοϊκότερη ποινική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της ΧΑ. Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο του Ποινικού Κώδικα ήταν ακόμη χειρότερο και μετριάστηκε κάτω απ' τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν εκείνη την περίοδο», τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Φυσικά αυτός ο Ποινικός Κώδικας "υιοθετήθηκε" στη συνέχεια κι απ' την κυβέρνηση της ΝΔ, γεγονός που μπορεί να μην είχε άμεση νομική συνέπεια για την υπόθεση της ΧΑ, είχε όμως τη δική της πολιτική σημασία».
«Αρκετά, λοιπόν, με την υποκρισία και τον όψιμο "αντιφασισμό" ορισμένων. Δεν φτάνει που ως κυβερνήσεις ευθύνονται για την καθυστέρηση της δίκης, δίνοντας -εκτός των άλλων- πάτημα στους Χρυσαυγίτες εγκληματίες προκλητικά να ζητάνε, μέσα από νομικά τερτίπια, ελαφρυντικά, τώρα προσπαθούν να "ξεπλυθούν" και για τις αλλαγές που ουσιαστικά από κοινού προώθησαν στον Ποινικό Κώδικα», καταλήγει, στο σχολιό του, το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης