Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωκοινοβούλιο: Την απομόνωση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά ο Παπαδημούλης

Ευρωκοινοβούλιο: Την απομόνωση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής ζητά ο Παπαδημούλης
Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στο ΕΚ να σχηματίσουν ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο, ζητά με επιστολή του ο Παπαδημούλης 
Τη δημιουργία δημοκρατικού μετώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με σκοπό την απομόνωση των ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων, ζητάει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο και όλους τους αρχηγούς των ευρωομάδων (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Renew Europe, Aριστερά, ECR).
Με αφορμή την "Ιστορική απόφαση του Εφετείου Αθηνών που καταδικάζει τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση", αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης επισημαίνοντας ότι για τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό και Αθανάσιο Κωνσταντίνου, τίθεται ένα "σημαντικό πολιτικό ζήτημα" και ζητά από τον πρόεδρο του ΕΚ και τους πολιτικούς αρχηγούς:
"όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις στο ΕΚ να σχηματίσουν ευρύ αντιφασιστικό μέτωπο με σκοπό να απομονώσουν αυτού του είδους τα ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία, ακολουθώντας όλα τα κατάλληλα νομικά βήματα και διαδικασίες".
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογραμμίζει στην επιστολή του επίσης:
"τις πρόσφατες προσπάθειες ακροδεξιών και εγκληματικών δυνάμεων να βρουν εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω της αποκατάστασης του ευρωπαϊκού κόμματος της Συμμαχίας για την Ειρήνη και την Ελευθερία (APF)".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης