Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

J.P. Morgan: Ποιες επενδύσεις αναμένεται να υπεραποδώσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

J.P. Morgan: Ποιες επενδύσεις αναμένεται να υπεραποδώσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα
Η J.P. Morgan παρουσιάζει σταθερή προσέγγιση για τις μετοχές, όσο και για τα κρατικά ομόλογα αλλά και των επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα
Την προσέγγισή του για την απόδοση μετοχών, ομολόγων και, γενικότερα, περιουσιακών στοιχείων, το δ' τρίμηνο του 2020, παρουσιάζει με έκθεσή του ο επενδυτικός τραπεζικός κολοσσός J.P. Morgan.
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, προκρίνεται η αύξηση τοποθετήσεων στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ώστε να υπάρξει κέρδος από το καλύτερο σημείο εισόδου που έχει δημιουργήσει η διόρθωση του Σεπτεμβρίου.
Αυτό θα αντισταθμιστεί από μείωση της έκθεσης σε περιουσιακά στοιχεία σταθερού εισοδήματος.
Σε ό,τι αφορά τα τελευταία, η J.P. Morgan προτιμά τα ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου, αλλά και ομόλογα αναδυόμενων αγορών με πραγματικά θετικές αποδόσεις.
Στην αγορά συναλλάγματος, η τράπεζα προτείνει το δολάριο ως αντιστάθμισμα της στερλίνας, λόγω του ρίσκου που ενέχει ένα άτακτο Brexit.
Επίσης, προκρίνονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας, έναντι χρέους υψηλής απόδοσης.
Η νίκη του Trump πιθανότατα θα αποτελούσε έκπληξη για τις αγορές.
Σε ό,τι αφορά τα εμπορεύματα, η J.P. Morgan δίνει σύσταση underweight για τον χρυσό έναντι των υπόλοιπων commodities.
Image
Τον Σεπτέμβριο, οι μετοχές και οι αγορές που ενέχουν κίνδυνο υπέστησαν την πρώτη τους μεγάλη πτώση μετά τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου (Σχήμα 1).
Image
Η J.P. Morgan πιστεύει ότι συντρέχουν τρεις κύριοι λόγοι για αυτή τη διόρθωση.
Η Fed, με τις αποφάσεις που έλαβε μέσα στον Σεπτέμβριο, απογοήτευσε.
Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ «τρέμει» ένα lockdown λόγω κορωνοϊού.
Τέλος, οι αμερικανικές εκλογές προκαλούν μεγάλη αβεβαιότητα.
Βέβαια, το προβάδισμα Biden στις δημοσκοπήσεις, όπως φαίνεται στο Σχήμα 2, δείχνει πως η πιθανότητα ενός αμφισβητούμενου εκλογικού αποτελέσματος στις ΗΠΑ έχει μειωθεί σε σχέση με πριν από μερικές εβδομάδες, αυξάνοντας την όρεξη για ανάληψη ρίσκου.
Image
Η J.P. Morgan επιχειρηματολογεί υπέρ αυτής της θέσης προκρίνοντας τέσσερις λόγους:
Τη συνολική τοποθέτηση ιδίων κεφαλαίων που κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, τις χαλαρές συνθήκες παροχής πίστωσης, το backstop των κεντρικών τραπεζών και τις διαρθρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα και τα επιτόκια.
Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός περαιτέρω ανάκαμψης εφόσον υπάρξει και ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, η J.P. Morgan προκρίνει τοποθετήσεις σε χρηματιστήρια εκτός Wall Street, και ειδικά στις αναδυόμενες αγορές και στην Ιαπωνία.
Επίσης, προτιμά τις κυκλικές και τις value μετοχές – ειδικά σε περίπτωση που οι Δημοκρατικοί «σκουπίσουν» στις εκλογές και δοθεί ενίσχυση ύψους 3 τρισεκ. δολ. για τα επόμενα 10 χρόνια.
Τι γίνεται, όμως, με τις αγορές επιτοκίων;
Δεδομένου του συνεχιζόμενου QE εκ μέρους της Fed αλλά και της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική ενίσχυση, δεν είναι σαφές τι μπορεί να συμβεί.
Πράγματι, μια ξεκάθαρη νίκη ενός από τους δύο υποψηφίους θα μειώσει την αβεβαιότητα.
Υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το πώς θα αντιδρούσαν οι αγορές επιτοκίων σε περίπτωση που επικρατήσουν οι Δημοκρατικοί.
Η άμεση αντίδραση θα μπορούσε να είναι η ενίσχυση της αβεβαιότητας, δεδομένης της προοπτικής αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική.
Επίσης, μια νίκη Biden ενδέχεται να ενισχύσει τις ασιατικές αγορές, ενώ μια νίκη Trump αυξάνει τις επισφάλειες στην Ασία λόγω του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου στον οποίο έχει συρθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης