Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eπιστολή κατασκευαστών στον Μητσοτάκη – Επί 1,5 χρόνο καμία νομοθετική πρωτοβουλία - Πολλά εξαγγείλατε, τίποτα δεν κάνατε

Eπιστολή κατασκευαστών στον Μητσοτάκη – Επί 1,5 χρόνο καμία νομοθετική πρωτοβουλία - Πολλά εξαγγείλατε, τίποτα δεν κάνατε
Η κατάσταση στο χώρο των Υποδομών και των κατασκευών όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει κυριολεκτικά κολλήσει, επισημαίνει σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό ο ΣΑΤΕ
Για προβλήματα στην διαδικασία παραγωγής δημοσίων και Ιδιωτικών έργων καθώς και για κίνδυνο αδυναμίας απορρόφησης και σωστής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ) με επιστολή του στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Όπως επισημαίνει ο ΣΑΤΕ, μετά από 1,5 χρόνο (από τότε που ανέλαβε την κυβέρνηση η ΝΔ) «βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε ότι η κατάσταση στι χώρο των Υποδομών και των κατασκευών όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά έχει κυριολεκτικά κολλήσει».
Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο «καμμία νομοθετική πρωτοβουλία σε όλο αυτό το διάστημα, ούτε καν Υπουργική Απόφαση σε όλο αυτό το διάστημα η οποία να αποσκοπεί στη βελτίωση του Ν. 4412/2016 πλήρης σύγχυση και καθυστερήσεις στις διαδικασίες ανάθεσης και εκτέλεσης έργων καθώς και πλήρης αδιαφορία για τις επαγγελματικές οργανώσεις του χώρου».
Όπως αναφέρει «το ένα και μοναδικό βήμα εκσυγχρονισμού από την προηγούμενη κυβέρνηση για τα νέα Μητρώα Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, εγκαταλείφθηκε πλήρως, ενώ παρατηρείται και πλήρης αδράνεια στο θέμα της νομοθέτησης Ενιαίου Συστήματος Τιμολόγησης και Τεχνικών Προδιαγραφών Έργων, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα».
Αντίθετα καταγράφονται «διαγωνισμοί με εξόφθαλμα φωτογραφικούς και παράνομους όρους, κατάχρηση στη διαδικασία επίκλησης του κατεπείγοντος, καμμία μέριμαν για τη μάστιγα των μεγάλων εκπτώσεων, ενώ παράλληλα μεγάλος άγωνστος παραμένει η σύνταξη προγράμματος αξιοποίησης των υψηλών χρηματοδοτήσεων που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κριτήρια που θα υιοθετηθούν για την επιλογή των έργων που θα ενταχθούν σε αυτό».
Kαι όλα αυτά όπως επισημαίνουν οι κατασκευαστές «όταν τον Μάρτιο του 2019 έγινε η παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ για τις Υποδομές και τα Δημόσια Έργα, στην οποία ήσασταν εσύ (σ.σ. Κ. Μητσοτάκης», ο κύριος ομιλητής.
Οι υπόλοιποι ομιλητές ήταν μεταξύ άλλων ο Κώστας Καρταμανλής, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γεώργιος Στεργίου κι ο Νίκος Σταθόπουλος.
Μετά από 4,5 χρόνια (2015-2019) αποτυχημένων ή ανύπαρκτων παρεμβάσρν στον νευραλγικό χώρο των Υποδομών, οι εξαγγελίες των ομιλητών της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησαν προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τον κατασκευαστικό κλάδο όσο και το κυριότερο, για την πορεία της ανάπτυξης της χώρας.
Όμως τελικά τίποτα δεν έγινε....»

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης