Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises Institute: Η πανδημική κρίση και η κλιμάκωση του ιατρικού αυταρχισμού

Mises Institute: Η πανδημική κρίση και η κλιμάκωση του ιατρικού αυταρχισμού

Οι Ludwig von Mises, F.A. Hayek, Murray N. Rothbard και άλλοι έχουν προειδοποιήσει από καιρό για τους κινδύνους του «επιστημονισμού»
Σε ισχυρό εργαλείο για την επισήμανση πολλών από τα σφάλματα που είχαν γίνει στο παρελθόν αναδεικνύεται η πανδημική κρίση, όπως αναφέρει το Mises Institute, που κάνει ιδιαίτερη μνεία στον ιατρικό αυταρχισμό.
Ο κορωνοϊός έδειξε ποιοι πολιτικοί ρέπουν προς τον αυταρχισμό και ποιοι είναι ταπεινοί.
Μας θύμισε την πολιτική δύναμη που ενυπάρχει στον φόβο και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στο κυρίαρχο αφήγημα.
Τόνισε τις διαφορετικές οικονομικές πραγματικότητες για εκείνους που ζουν από τον μισθό τους και εκείνους που επωφελούνται από τις όποιες  χρηματοδοτήσεις.
Επίσης, κατέστησε απολύτως σαφές πόσο επικίνδυνο είναι το κράτος να αναλάβει εξ ολοκλήρου την υγειονομική περίθαλψη όλων των πολιτών.
Στο παρελθόν έχουμε δει πράκτορες του κράτους, σε διάφορα επίπεδα, να επιδιώκουν τη γενίκευση μιας ιογενούς κρίσης για να επεκτείνουν τη δύναμή τους.
Κυβερνήτες και τοπικοί αξιωματούχοι έχουν επιδιώξει να χρησιμοποιήσουν τον ασαφή όρο «έκτακτη ανάγκη» για να κλείσουν επιχειρήσεις, να επιβάλουν πρόστιμα και στη συνέχεια να επιτεθούν στο δικαστικό σύστημα για να κατοχυρώσουν τις αποφάσεις τους.
Οι χρισμένοι εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης, όπως ο Δρ Anthony Fauci, παρά την επιστημονική ασυνέπειά τους, θεωρήθηκαν πως πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο, εις βάρος των φωνών άλλων αξιόπιστων επιστημόνων.
Οι Ludwig von Mises, F.A. Hayek, Murray N. Rothbard και άλλοι έχουν προειδοποιήσει από καιρό για τους κινδύνους του «επιστημονισμού».
Τώρα, ευτυχώς, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει όρια:
Στον βαθμό στον οποίο εμείς, ως άτομα, πρέπει να υποτάξουμε στη δύναμη της «επιστημονικής συναίνεσης».
Πόσο, όμως, θα παραμείνει ιερή αυτή η σχέση γιατρού-ασθενούς;
Ήδη έχουμε δει διάφορες πολιτείες να απαγορεύουν την υδροξυχλωροκίνη έπειτα από πίεση που άσκησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που διασπείρουν fake news.
Η συσσωμάτωση της ιατρικής συνταγογραφούμενης υδροξυχλωροκίνης με τοξικό καθαριστικό δεν στηρίχτηκε ποτέ επιστημονικά…
Η κατακραυγή για την υδροξυχλωροκίνη, αν μη τι άλλο, βασίζεται σε κομματικούς λόγους.
Ουσιαστικά εργαλειοποιήθηκε κατά του προέδρου Trump.
Πολλά κράτη, μάλιστα, αναγκάστηκαν να αντιστρέψουν την απόφασή τους, καθώς ορισμένες (αν και όχι όλες) επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική θεραπεία.
Τι γίνεται με τις ιατρικές υπηρεσίες που διατίθενται σε εκείνους που δεν συμμορφώνονται με κυβερνητικά διατάγματα που σχετίζονται με την υγεία;
Σε ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης με έναν μόνο πάροχο δεν είναι εύλογο ότι μια φωτογραφία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη πως κάποιος δεν αξίζει το ίδιο επίπεδο φροντίδας με κάποιον που έχει ακολουθήσει όλους τους κανόνες;
Ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, που επιδεινώθηκε μετά το πρόγραμμα Obamacare, έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και έχει οδηγήσει σε τέτοια συρρίκνωση πολλούς κλάδους, ώστε η οικονομική δραστηριότητα να είναι εύκολα ελέγξιμη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης