Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Χωρίς μέτρα, θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο

tags :
Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Χωρίς μέτρα, θα φτάσουμε τα 2.000 κρούσματα την ημέρα τον Δεκέμβριο
Η καθολική χρήση μάσκας με σοβαρή εφαρμογή μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κρουσμάτων είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Εφιαλτικές προβλέψεις για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, διατύπωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτάσουμε τα 500 και τα 600 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα στη χώρα μας, τονίζοντας ότι τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι αν δεν ληφθούν περαιτέρω μέτρα και αν δεν βελτιωθεί ο βαθμός εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, στα τέλη Δεκεμβρίου τα κρούσματα μπορούν να φτάσουν τα 2.000 την ημέρα.
«Είναι αυτό που λένε όλοι απλά εμείς το λέμε ποσοτικά» είπε ο κ.Σαρηγιάννης.
Ωστόσο, εκτίμησε ότι δεν θα φτάσουμε στην Ελλάδα ούτε στα 1.000 ούτε στα 2.000 κρούσματα, ούτε πρόκειται να δούμε εικόνες Ιταλίας με εκατοντάδες φέρετρα, γιατί, όπως είπε, θα πάρουμε τα μέτρα που απαιτούνται όταν φανεί ότι πάμε προς τα εκεί.
«Η καθολική χρήση μάσκας, με σοβαρή εφαρμογή  μπορεί να οδηγήσει σε σταθεροποίηση των κρουσμάτων και σε μείωση του μέσου όρου στα 210 κρούσματα» ανέφερε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος ερωτηθείς για την περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας στην εστίαση στην Αττική, τόνισε ότι προσωπικά θεωρεί ότι δεν είναι και τόσο δυναμικό μέτρο όσο θα έπρεπε, όπως είναι το «μάσκα παντού».
«Ένα άλλο δυναμικό μέτρο θα ήταν η χρήση συσκευών απολύμανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους που υπάρχει μεγάλη πιθανότητα συγχρωτισμού, όπως είναι τα ασανσέρ δημοσίων κτιρίων και τα λεωφορεία» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης