Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Μόνος του αποχώρησε ο Κοντονής – Δεν γράφτηκε για την Χρυσή Αυγή ο Ποινικός Κώδικας

Σκουρλέτης: Μόνος του αποχώρησε ο Κοντονής – Δεν γράφτηκε για την Χρυσή Αυγή ο Ποινικός Κώδικας
Πάρα πολύ βαρύ το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ σταλινική Αριστερά είπε ο κ.Σκουρλέτης
Στην εσωκομματική αναταραχή που προκάλεσαν στο ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του πρώην υπ.Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή αναφέρθηκε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος υποστήριξε ότι μόνος του αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κοντονής και ότι δεν έχει γίνει καμία διαγραφή.
«Ο κ. Κοντονής με αυτά που είπε, εκ των πραγμάτων και με δική του επιλογή ήρθε σε απόλυτη ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε μόνος του.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τυπικά δεν έχει γίνει καμία διαγραφή.
Η σχέση αυτή προσδιορίζεται πια από τις πολιτικές θέσεις που υποστήριξε» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος αναφερόμενος στα περί σταλινισμού που απέδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Κοντονής, υπογράμμισε πως «το να λες ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ με τα χαρακτηριστικά του ΣΥΡΙΖΑ, «σταλινική αριστερά», είναι κάτι πάρα πολύ βαρύ».
«Άρα μιλάμε για μια εκρηκτική, ολέθρια σχέση», τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι κατά την επικοινωνία του Σταύρου Κοντονή με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από τρεις ημέρες, δεν έθεσε ποτέ αυτούς τους προβληματισμούς που είπε δημόσια, ούτε απευθύνθηκε σε κάποιο όργανο του κόμματος.
Ο κ. Σκουρλέτης άφησε αιχμές για τον χρόνο που επέλεξε να προχωρήσει σε αυτές τις δηλώσεις ο κ. Κοντονής, δηλαδή μια ημέρα μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μια κορυφαία στιγμή για την Δημοκρατία στην Ευρώπη και μετά την μεγαλύτερη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ελλάδα από το ’74 και μετά.
Σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αναφορικά με τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα σε σχέση με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι ο Σταύρος Κοντονής δεν διαφοροποιήθηκε κατά την ψήφισή του στη Βουλή.
«Ο Ποινικός Κώδικας δεν γράφτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε γράφτηκε για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Πρόκειται για έναν κώδικα που παρουσιάζεται στη Βουλή ως σύνολο και δεν μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε αυτόν παρά μόνον εκ των υστέρων, μετά την ψήφισή του.
Λόγω εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να κάνει απαραίτητες αλλαγές» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως είπε, οι παρεμβάσεις της στον Ποινικό Κώδικα δεν άλλαξαν τις επίμαχες διατάξεις, αλλά υποθέσεις μαύρου χρήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης