Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βερολίνο: Ικανοποίηση από την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας

Βερολίνο: Ικανοποίηση από την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας - Τουρκίας
Γερμανικό ΥΠΕΞ για Βαρώσια: Μονομερή βήματα που γίνονται δεν βοηθούν προκειμένου να προχωρήσουμε σε ειρηνευτική διαδικασία
Την ικανοποίηση του, εξέφρασε το Βερολίνο για την ανακοίνωση Αθήνας και Άγκυρας περί επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών.
Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι στο θέμα των Βαρωσίων «μονομερή βήματα δεν βοηθούν προκειμένου να προχωρήσουμε στην ειρηνευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών».
«Χαιρόμαστε που και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει η διάθεση για την επαναλειτουργία του διμερούς διαύλου επικοινωνίας (...) Στόχος μας είναι όλα τα επίμαχα θέματα στη Μεσόγειο να συζητηθούν εκεί»,
δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, H. Maas με τον Τούρκο ομόλογό του στην Μπρατισλάβα «συζητήθηκαν όλα τα θέματα που μας απασχολούν αυτή τη στιγμή με την Τουρκία».
Σε ερώτηση αναφορικά με το εάν συζητήθηκε και το θέμα των Βαρωσίων, το γερμανικό ΥΠΕΞ παρέπεμψε σε πρόσφατη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου και επισήμανε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, έπειτα από βρετανικό αίτημα.
«Σε αυτή τη συζήτηση η Γερμανία θα απευθύνει έκκληση και στις δύο πλευρές να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους και να εμπλακούν στην ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
Είμαστε της άποψης ότι μονομερή βήματα που γίνονται δεν βοηθούν προκειμένου να προχωρήσουμε σε αυτή την ειρηνευτική διαδικασία των Ηνωμενων Εθνών», τόνισε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γερμανίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης