Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Νέα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης λόγω κορωνοϊού, μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης

Βρετανία: Νέα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης λόγω κορωνοϊού, μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης
Έρευνα της ONS (9/10/2020): Διπλασιάστηκε μέσα σε μια εβδομάδα ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στην Βρετανία
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα (9/10/2020) νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, στοχεύοντας στις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών στη δραστηριότητα, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας Covid-19.
Ο μηχανισμός στήριξης της απασχόλησης, που ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες και αφορούσε τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση,
"θα διευρυνθεί στις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα που εκ του νόμου πρέπει να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση" για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, εξηγεί σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα,
Στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, που αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, θα καταβληθούν τα 2/3 του μισθού τους, με όριο 2.100 λίρες τον μήνα.
Επιπλέον, προβλέπονται καταβολές σε επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω των τοπικών καραντίνων, οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 λίρες τον μήνα (3.300 ευρώ).
"Ελπίζω τα μέτρα αυτά να παράσχουν καθησύχαση και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις πριν από έναν ενδεχομένως δύσκολο χειμώνα", είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Τα προηγούμενα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες αφορούσαν μονάχα θέσεις μερικής απασχόλησης:
Oι εργαζόμενοι έπρεπε να εργάζονται το λιγότερο το ένα τρίτο του ωραρίου και η κυβέρνηση δεν αναλάμβανε παρά το 22% του μισθού τους, με τις επιχειρήσεις να πρέπει να εξοφλήσουν το 55%.
Ο πρωθυπουργός Johnson, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκαν πιέσεις εκ μέρους των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, αλλά και από το συντηρητικό στρατόπεδό τους για να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη στην απασχόληση.
Βρετανία-κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε μέσα σε μια εβδομάδα ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων
Εν τω μεταξύ ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων COVID-19 στην Αγγλία διπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με έρευνα επί των μολύνσεων που διενήργησε η εθνική στατιστική υπηρεσία (ONS) και που δόθηκε σήμερα (9/10/2020) στη δημοσιότητα, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες ότι η πανδημία αυξάνεται και πάλι με γεωμετρική πρόοδο.
Κατ' εκτίμηση 224.000 άνθρωποι στην Αγγλία είχαν COVID-19 την τελευταία εβδομάδα (4-9/10/2020), ή 1 στους 240 ανθρώπους, μια αύξηση 92% στις μολύνσεις σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης