Τελευταία Νέα
Διεθνή

Twitter: Έθεσε σε εφαρμογή μέτρα αποτροπής «ψευδών ειδήσεων» τη βραδιά των εκλογών στις ΗΠΑ

Twitter: Έθεσε σε εφαρμογή μέτρα αποτροπής «ψευδών ειδήσεων» τη βραδιά των εκλογών στις ΗΠΑ
Σε μπλογκ, η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι χρήστες της, μεταξύ αυτών και οι υποψήφιοι, δεν θα μπορούν να ανακηρύξουν τη νίκη τους παρά μόνο αν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα
Το Twitter έθεσε από σήμερα Παρασκευή 9/10, σε εφαρμογή νέα μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Σε ένα μπλογκ, η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι χρήστες της, μεταξύ των οποίων και οι υποψήφιοι, δεν θα μπορούν να ανακηρύξουν τη νίκη τους παρά μόνο αν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα ή αν θεωρείται δεδομένη από τις προβλέψεις τουλάχιστον δύο μεγάλων μέσων ενημέρωσης.
"Για να καθορίσουμε το αποτέλεσμα χρειαζόμαστε είτε μια ανακοίνωση των υπευθύνων της Πολιτείας για τις εκλογές, είτε μια πρόβλεψη από τουλάχιστον δύο δημοσιογραφικά όργανα πανεθνικής κάλυψης, τα οποία δημοσιεύουν τα αποτελέσματα κατά ανεξάρτητο τρόπο", αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση της εταιρείας του Jack Dorsey.
Το Twitter θα επισημαίνει τις αναρτήσεις που "περιλαμβάνουν πρόωρους ισχυρισμούς" και θα παραπέμπει τους χρήστες του σε επίσημες ιστοσελίδες για τα αποτελέσματα.
Η πλατφόρμα δεν διευκρίνισε ποια πανεθνικά μμε θεωρεί ότι ανακοινώνουν ορθές προβλέψεις.
Όμως συνήθως, τη βραδιά των εκλογών, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press ή τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα ABC News, Fox News και CNN ανακοινώνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα τα οποία επιβεβαιώνονται αργότερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης