Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στη Βουλή ο Johnson για νέα μέτρα κατά της πανδημίας

Βρετανία: Στη Βουλή ο Johnson για νέα μέτρα κατά της πανδημίας
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αναμένεται να ανακοινώσει lockdowns και άλλα μέτρα σε τοπικό επίπεδο
Τη Δευτέρα (12/10) ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson θα ανακοινώσει στο Κοινοβούλιο τα νέα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να αντιμετωπίσει ένα ταχέως επιταχυνόμενο δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού.
Ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 στη Βρετανία έχει διπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, αλλά η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αυξανόμενη αντίθεση στα μέτρα lockdown εξαιτίας των οποίων έχει υποστεί σημαντική ζημία η οικονομία της χώρας.
«Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό ότι θα γίνουν τοπικά lockdown», επισήμανε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου ο Edward Lister σε επιστολή του στους βουλευτές . «Η κυβέρνηση ελπίζει να ολοκληρώσει αυτές τις λεπτομέρειες το συντομότερο δυνατό. Αυτός ο ρυθμός είναι επιτακτικός εάν θέλουμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού. "
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει ήδη τον υψηλότερο επίσημο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19 στην Ευρώπη - 42.679 - ενώ καταγράφει και ρεκόρ δανεισμού για τη χρηματοδότηση της τόνωσης της οικονομίας από την κρίση της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης