Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Η Χρυσή Αυγή εισέπραξε τη δέουσα απάντηση από το κράτος Δικαίου

Δένδιας: Η Χρυσή Αυγή εισέπραξε τη δέουσα απάντηση από το κράτος Δικαίου
"Πρόκειται και για μία απόφαση που δικαιώνει την προσπάθεια να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου μιας εγκληματικής οργάνωσης", τονίζει ο Ν. Δένδιας
«Hμερομηνία ορόσημο» για την ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτηρίζει την ημέρα έκδοσης της απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών,  Ν. Δένδιας, καθώς αποδέχθηκε ότι «αποτελεί εγκληματική οργάνωση, υπό τη διεύθυνση μάλιστα των κορυφαίων στελεχών της».
Ο κ. Δένδιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» τονίζει πως «η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο και αποτελεί πρότυπο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς βάσει αυτής δεν δύναται ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να λειτουργεί εγκληματική οργάνωση υπό τον μανδύα κόμματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Όπως σημειώνει ο υπουργός, «πρόκειται και για μία απόφαση που δικαιώνει την προσπάθεια να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία επιχειρούσε να επιβάλλει τις ναζιστικές της ιδέες στην πράξη και δεν αρκούνταν απλώς στο να διακηρύσσει την απεχθή της ιδεολογία».
Ο κ. Δένδιας προσθέτει πως «επρόκειτο για μια προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη και η οποία, για να ξεκινήσει, χρειαζόταν όχι μόνο η πολιτική βούληση, αλλά και η υπέρβαση της αμηχανίας που προκαλούσε σε μερίδα Θεσμών του κράτους το γεγονός ότι επρόκειτο για κοινοβουλευτικό κόμμα».
«Όπως είχα διακηρύξει όμως από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ανέλαβα τα καθήκοντά μου, τον Ιούνιο του 2012, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην Ελληνική Δημοκρατία τάγματα εφόδου δεν γίνονται ανεκτά», υπογραμμίζει.
«Είναι εξαιρετικής σημασίας, συνεπώς, το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή εισέπραξε τη δέουσα απάντηση από το κράτος Δικαίου», καταλήγει ο κ. Δένδιας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης